Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Camí als Òscars: Los chicos están bien

The kids are rightThe kids are right de Lisa Chodolenko.

 • Millor pel·lícula
 • Millor actriu protagonista: Annette Bening
 • Millor actor de repartiment: Mark Ruffalo
 • Millor guió original: Lisa Cholodenko i Stuart Blumberg
 • Nic i Jules són una parella de lesbianes. Anys enrere van acudir a un donant d’esperma per poder tenir descendència. D’aquesta manera van tenir dos fills, que amb el temps s’han convertit en adolescents: Joni, la major, que està a punt d’anar a la universitat, i Laser.

  Joni, interpretat per Mia Wasikowska, compleix divuit anys i instigada pel seu germà menor, en els prolegòmens de la seva marxa a la universitat, furga en els seus orígens i aconsegueix trobar el parador del seu pare biològic, Paul.

  La seva presència, cada vegada més omnipresent en el cercle familiar, fèrriament regit i constituït per Nic, encara lacat sota presumptes aires liberals i democràtics que està convertint-se en una asfíxia per a uns fills adolescents que busquen el seu lloc propi, fa destapar la caixa dels trons , mentre que simultàniament, a poc a poc, anem sent testimonis d’aquestes petites esquerdes silenciades en una aparent i compacta medul d’entesa i afecte.

  Anette Bening

  Paul, sens dubte, serà una mena de catalitzador d’aquestes tensions ocultes que viuen sota el mantell de la felicitat, desplegant en cada un d’ells, aquestes aspiracions aparcades pel bé comú: les frustracions dels somnis de joventut no realitzats de Jules, o l’absència d’un model masculí positiu en Laser, interpretat per Josh Hutcherson.

  Divertida i argumentalment insòlita“: El País.
  Tremendament divertida sense exagerar els seus efectes còmics, i punyent amb tot just uns mínims adorns melodramàtics“: The New York Times.

 • La familia homosexual viscuda amb naturalitat
 • Millor actor de repartiment

  Christian Bale per The fighter

  John Hawkes per Winter’s bone

  Jeremy Renner per The town

  Mark Ruffalo per Los chicos están bien

  Geoffrey Rush per El discurso del rey

  En aquesta ocasió el nostre favorit és Christian Bale per The Fighter perquè mai ens deixa indiferents amb les seves interpretacions.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari