Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Camí als Òscars: Valor de ley

Valor de lleiTrue grit

 • Millor pel·lícula
 • Millor direcció: Joel Coen i Ethan Coen
 • Millor guió adaptat: Joel Coen i Ethan Coen
 • Millor actor: Jeff Bridges
 • Millor actriu de repartiment: Hailee Steinfeld
 • Millor efectes de so
 • Millor edició de música
 • Millor vestuari: Mary Zophres
 • Millor fotografia: Roger Deakins
 • Millor direcció d’art
 • Durant uns quants anys des de principis dels anys 70 els productors de cinema es van oblidar en els seus projectes d’un gènere per excel·lència: el western; fins que a l’any 1992 va arribar Unforgiven de Clint Eastwood que incorporava tots els registres imprescindibles d’aquest gènere i va ser aclamada pel gran públic convertint-se avui dia en un clàssic de culte. Però a partir d’aquest sonor éxit la situació no va canviar.

  Des de Sin Perdon fins ara només ens aventurem a destacar dues pel·lícules de l’oest com són Apaloosa (2008) i El tren de las 3.10 (2007), que sense arribar al nivell de l’obra mestre abans esmentada de Clint Eastwood, van fer-nos als amants d’aquest gènere tornar a gaudir amb el western.

  A l’any 1969 es va estrenar un western clàssic en el que es van basar els germans Cohen per fer el seu treball i amb el mateix títol per no deixar lloc a dubtes: True Grit. A més de ser una de les darreres pel·lícules de John Wayne, és la que li va permetre guanyar finalment el premi Oscar a millor actor, tot un éxit per a un gran del cinema que va començar des de baix, en el cinema de sèrie B.

  Però han aparegut els germans Cohen, sempre excel·lent targeta de presentació, i aquest any ens hem trobat amb una nova adaptació de la producció dels anys 60 de la novel.la de Charles Portis molt recomanable. La idea argumental principal és la mateixa: l’agutzil Rooster Cogburn (Jeff Bridges per John Wayne), borni i bevedor, és contractat per una noia, Mattie Ross (la magnífica actuació en el treball dels Cohen d’ Hailee Steinfeld per Kim Darby) per matar a Tom Chaney (Josh Brolin per Jeff Corey), que havia assassinat al seu pare. Cogburn ha de carregar amb la companyia de la noia, i de l’agent dels Rangers de Texas La Boeuf (Matt Damon per Glen Campbell) que també busca el fugitiu Chaney. I tot per una bona recompensa d’una important suma de dòlars.

  Millor actriu de repartiment

  Amy Adams per The fighter.
  Helena Bonham Carter per El discurs del rei.
  Melissa Leo per The fighter.
  Hailee Steinfeld per Valor de ley.
  Jacki Weaver per Animal kingdom.

  La nostra favorita, és Haile Steinfeld pel seu treball a Valor de ley.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari