Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Cuinem?

cuina_japonesa_portadaEntre les novetats d’aquesta setmana a la Joan Oliva, hi ha 2 llibres de cuina, ben diferents, això sí. Per una banda, un llibre bàsic per a tots els que vulguin endinsar-se en el món de la cuina japonesa. Es tracta de Cocina japonesa: nociones básicas de Laure Kié. Per una altra banda, un curs de pastisseria pas a pas: Curso de pastelería: todos los secretos de la mejor repostería, de Birgit Dahl Stern i Dorian Nieto.

cuina_japonesa_2Del primer dels llibres, en destaquem, per començar, la seva autora. Laure Kié va néixer a Tòquio, filla de mare japonesa i pare francès. La cuina familiar japonesa va ser un element clau durant la seva infantesa i amb aquest llibre pretén difondre les virtuts d’aquesta gastronomia. L’autora és una ferma defensora de la cuina japonesa no només com a saludable i estètica, sinó també com a deliciosa. Si bé es tracta, també, d’una cuina molt variada, hi ha un grapat de receptes bàsiques que cal conèixer. Aquest és, doncs, l’objectiu de Cocina japonesa: nociones básicas: explicar de manera gràfica i entenedora les cinquanta receptes fonamentals de la cuina japonesa, amb consells, suggeriments i informació addicional. Amb una relació introductòria d’estris i ingredients bàsics, les receptes són classificades en Sopes i amanides, Arròs i fideus, Verdures, Peix i marisc, Carns, Ous i tofu i Postres.

CUINA JAPONESA A LES BIBLIOTEQUES DE VNG

  • La cocina japonesa
  • La cocina japonesa. 200 recetas originales con información sobre ingredientes esenciales
  • La cocina japonesa del kabuki
  • Cocina japonesa: nociones básicas
  • La cuina japonesa
  • La cuina japonesa a Catalunya
  • La dieta del sushi
  • Japón
  • El menjar al Japó
  • Los secretos del sushi
  • Sushi hecho en casa
  • curs_pastisseria_portadaLa segona novetat culinària d’aquesta setmana, Curso de pastelería: todos los secretos de la mejor repostería, és un recull de 35 receptes dolces amb, ni més ni menys, 800 imatges. D’aquesta manera, qui decideixi portar a terme qualsevol d’aquestes postres no en tindrà cap dubte. curs de pastisseria_2

    Els autors no només detallen pas per pas les receptes, sinó que també hi afegeixen suggeriments, alternatives per als ingredients en funció dels gustos o de l’època de l’any i possibilitats per aprofitar els ingredients sobrers per a d’altres postres.

    Algunes de les receptes incloses en el llibre són: Bavarois exòtics, Cheesecake de préssec i jengibre, Carrot cakes, Pavlova amb cireres i festucs i Savarin de cítrics.

     

    PASTISSERIA A LES BIBLIOTEQUES DE VNG

  • Curso básico de repostería
  • Gofres i crepes
  • Guía fotográfica de la decoración de galletas
  • La hora de té
  • Objetivo:cupcake perfecto
  • Objetivo: tarta perfecta
  • Postres caseros
  • Taller de repostería para niños
  • Cuinem a casa les postres de Jordi Roca
  • Les nostres postres
  • El rincón de los postres
  • Tartas de queso: 60 recetas clásicas y originales para un postre celestial
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari