Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Les Apps més revolucionaries?

apps

L’univers de les aplicacions segueix sent un referent i un negoci molt rendible per a moltes companyies. La interacció amb les pantalles dels aparells electrònics de gran consum gira entorn a elles, pel que són de vital importància per a accedir al coneixement i informació, La darrera aparició ha estat Masquerade. Es tracta d’una nova aplicació que permet a l’usuari col·locar una màscara a la cara per canviar el seu aspecte pel d’una altra persona o fins i tot animal. Aquesta app ha tingut la millor de les difusions a partir de la model Cara Delevingne que va compartir un vídeo amb l’aspecte de l’actor Leonardo DiCaprio envoltada d’estatuetes d’Oscar. L’aplicació, que és gratuïta, només està disponible de moment per iOS. El funcionament és molt senzill: et fas un popular selfi i tries el filtre. N’hi ha des dels més bàsics com ulleres gegants, nassos i bigotis; fins màscares més treballades com la d’un ós o d’un tigre, seguit d’icones de WhatsApp. Però, sens dubte, l’èxit de l’app es basa en poder col·locar-te la cara d’una altra persona.

appsglobalEntre les aplicacions més rellevants que es poden trobar hi ha SleepCycle Alarm Clock. Aquesta app mesura, bé sigui mitjançant l’acceleròmetre o bé mitjançant una hàbil utilització del micròfon del mòbil, la nostra activitat durant el son. L’app, a més de mesurar la qualitat de l’activitat, calcula el moment òptim per a despertar-se en funció de la fase en què es trobi l’usuari. Al matí mostra un gràfic amb els moments de son profund i aquells en què és més lleuger i, d’alguna manera, ajuda a que un es conscienciï una mica més sobre la importància d’un bon descans. També molt recomanable és Runkeeper si s’adquireix l’hàbit de fer esport, es tracta de mesuradors d’activitat i inclou també la possibilitat de mesurar llargues passejades o fer una volta en bici. Totes les dades es recullen en el núvol i aprofiten també l’element social per rivalitzar amb els seguidors i d’aquesta manera animar al consumidor a fer esport i a sortir al carrer.

pappsAl nostre voltant, dues aplicacions que estan trepitjant fort durant aquest hivern són BeneBene i Badi. Aquesta és la primera app que cobreix la necessitat de buscar pis compartit o companys de pis. Aquí, l’usuari pot buscar pis o companys d’una forma àgil i dóna la possibilitat de xatejar amb la persona interessada. Per la seva banda, BeneBene, és una aplicació que va rebre el premi del públic a la millor «app» de l’any arran de les votacions de més de tres mil persones. Aquesta eina permet donar objectes a organitzacions socials i sense ànim de lucre. Les opcions van des de menjar fins a roba i mobles. D’una manera senzilla, l’usuari pot pujar la seva donació a la comunitat de donants i les organitzacions poden triar la donació, connectant a posteriori amb el donant a través d’un xat.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari