Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Rosy & John. Pierre Lemaitre

rosyjohnJohn Garnier és un jove solitari que l’ha perdut tot: la feina, després de la mort misteriosa del seu cap; la seva nòvia, en un estrany accident i Rosie, la seva mare i principal suport, que ha estat empresonada. Per donar curs a la seva dolor, planeja fer explotar 7 obusos, un per dia, en diferents punts de la geografia francesa. La Policia inicia una carrera contra el rellotge, narrada gairebé minut a minut perquè ningú té clar si es tracta d’un boig o veritablement és un autèntic psicòpata assassí. L’autor d’aquest llibre, Pierre Lemetre, li van oferir fa més de dos anys escriure una novel·la per a smartphones. El peculiar de la proposta és que els capítols havien de ser molt breus, tot just tres pantalles, que pel que sembla és el temps mitjà de lectura mena entre transbords a la xarxa de metro de París. Amb aquestes premisses tan peculiars Lemetre havia de resoldre amb brillantor els problemes estructurals que li plantejava el format, fins al punt que, traslladat a llibre convencional, Rosy & John, resulta una novel·la breu escrita a un ritme infernal, plasmat en escenes molt curtes pautades per un rellotge que marca el ritme de l’acció.

Camille Verhoeven és comandant de policia a Paris. Te una alçada de només 1,45 metres però es respectat per tots els seus subordinats. El seu aspecte no és el d’un home ben plantat, atractiu i elegant que es desenvolupa amb gràcia, més al contrari mostra una calvície prominent i ofereix als seus interlocutors una mirada tallant que pot en ocasions provocar calfreds. Passa molts dels seus dies de vacances a la localitat de Monfort. Viu amb la seva gata tigrada Doudouche. Des de fa un temps surtamb Anne. Li agrada pintar i dibuixar tot el que li crida l’atenció de la vida quotidiana com rostres, siluetes, expressions, els detalls de les coses. No li agrada la música. I és un prolífic bevedor de whisky.

Prímeres pàgines de Rosy & John rjohn

logo blog genere negre_AMB LLETRESAquesta novel·la policíaca, novetat a la biblioteca, és un thriller que s’endinsa en la realitat de l’amoralitat on tot és possible, fins i tot en l’àmbit de la difusió de terror, d’aquell que no té res a perdre o que se sent intocable a la desesperació. Entre els temes que aborda aquesta nova trama policíaca es troben la fragilitat de les democràcies, el cicle absurd i fatal de la violència, o la impotència de la condició humana davant la bogeria desesperada. Però l’autor presenta al seu protagonista Verhoeven com un polícia dur, agressiu, que farà tot el possible i més per resoldre l’enigma amb rapidesa, tot i el caràcter confús del sospitós. Els dos primers títols de la sèrie, Irène i Alex, han estat reconeguts amb el premi dels lectors a la millor novel·la de suspens a França, amb el Premi CWA Internacional Crime Dagger a la millor novel·la estrangera i amb el Premi Cognac.

Un Lemaitre breve

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari