Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La broma. Anne Holt

la broma anne holtEl cinquè títol de la sèrie de gènere negre protagonitzada per la inspectora Hanne Wilhelmsen ha arribat fa poc, traduïda al castellà, de la mà de Roja & Negra. Aquesta setmana, La broma -títol d’aquest nou volum- és novetat a partir de demà a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

La inspectora Hanne Wilhelmsen es caracteritza, quant a la seva tasca professional, per l’ocurrència i la seva gran capacitat per als interrogatoris. Compta, per aquest motiu, amb l’admiració dels seus companys de la policia d’Oslo. Quant a la seva vida privada, Wilhelmsen (nascuda aproximadament l’any 1960) manté una relació del tot consolidada amb Cecilie, una metgessa.

En aquesta cinquena entrega, Hanne Wilhelmsen fuig de la seva ciutat i, durant uns mesos, s’allotja en un monestir d’Itàlia. Ningú del seu entorn té coneixement del lloc on és. Tot és veurà alterat quan un important advocat sigui assassinat de manera brutal i la inspectora es vegi immersa en un entorn pedòfil a partir de la investigació d’aquest crim. A més a més, la vida privada de Wilhelmsen trontollarà quan Cecilie s’enfronti a la mort.

portada_la_broma_rodonaPrimeres Pàgines.

genere-negreAnne Holt, escriptora noruega nascuda l’any 1958, és la creadora de la sèrie de gènere negre protagonitzada per Hanne Wilhelmsen, que fins ara consta de 9 volums, encara que no tots han arribat al nostre país. La col·lecció va començar amb La Diosa ciega i va continuar amb Bienaventurados los sedientos (Premi Riverton), El hijo único (Premi dels llibreters noruegs) i En las fauces del león. Els volums cinquè i sisè, La broma i Sin eco, han estat escrits en col·laboració amb Berit Reiss-Anderssen. També ha estat traduït al castellà el vuitè llibre de la sèrie, 1222.

Holt és també la creadora d’una altra sèrie de gènere negre protagonitzada, en aquesta ocasió, pels detectius Stubo i Vick. Aquesta altra col·lecció està formada pels títols: Castigo, Crepúsculo en Oslo, Una mañana de Mayo, Noche cerrada en Bergen i Lo que esconden las nubes oscuras.

Anne Holt és, sens dubte, una de les autores de gènere negre de més èxit a Escandinàvia. Va estudiar Dret i ha treballat com a advocada i periodista. Fins i tot, durant uns pocs mesos, va ser Ministra de Justícia a Noruega (càrrec que va haver de deixar per temes de salut).

anne_holt_rodonaAnne Holt a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari