Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Eduard Pascual

Eduard PascualEduard Pascual neix a Barcelona el 1965 i en l’actualitat resideix a Llers (Girona), on, segons indica ell mateix, dedica de tres a sis hores diàries a escriure.

La seva professió com a especialista en investigació criminal es va desenvolupar dins el cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra fins l’any 2005, moment en què Eduard Pascual fou retirat del servei ordinari a causa d’una malaltia auditiva, tot i que continua en actiu administrativament.

La seva faceta literària arrenca arran d’un curs d’escriptura, narració i informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fruit d’aquesta dedicació i interès vers el món literari són els diversos guardons aconseguits: V Concurs de Contes Policials de la Generalitat de Catalunya (2003), XII Certamen Literario Vargas Llosa NH de Relatos (2007), escollit autor del mes per l’AEN-Asociación de Escritores Noveles (setembre de 2008).

Códex 10 es va publicar el 2009 i és la seva primera novel·la, però el 2010 la mateixa editorial va traure al mercat un nou títol d’aquest autor: En el umbral de la muerte.

Sílvia Romero.
Web.
Club La Crisàlide.

2 Comentaris fins ara

 1. Nati Fornas dijous 17 de febrer de 2011 - 0:24 h

  La seva tasca als Mossos d´Esquadra és lloable. És un investigador recte, intuïtiu i molt humà. El seu homenatge al Monti en el llibre CÒDEX 10 demostra un companyerisme i fidelitat al cap de la unitat de Figueres que al cel sigui . He trobat un escriptor molt humà i noble en la seva presentació del llibre ” EN El UMBRAL DE LA MUERTE ” a la Biblioteca Joan Oliva en el marc del club de lectura La Grisàl·lide on hem comentat el seu llibre CÒDEX 1O.
  En general ha agradat encara que algú s´ha esborronat amb algún dels contes policíacs però tothom se l´ha llegit.

 2. Xavi Gil dijous 17 de febrer de 2011 - 0:06 h

  Avui he conegut l´Eduard Pascual i la veritat és que l´he vist un home clar i català. Parla amb molta sinceritat de la seva primera novel·la:CÒDEX 10 i amb més maduresa de la seva segona: EN EL UMBRAL DE LA MUERTE .
  M´ha agradat el seu parlar tal com raja i el veig un escriptor que inicia un camí o itinerari amb senzillesa sense fer volar coloms i li desitjo la millor de les sorts i a més se senti parlar molt d´ell com a continuador de la saga de novelistes catalans que escriuen gènere policíac o negre .
  Ell té la talla intelectual de reconèixer que escriu més bé en castellà,algún dia el trobarem en català ja que parla un gironí molt maco i harmoniòs .

Deixa un comentari