Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Les cròniques dels invasors. John Connelly

conquistaL’escriptor irlandès John Connelly és mundialment conegut per les seves novel·les policíaques, ara s’endinsa en el gènere de ciència-ficció amb Conquistas, primer llibre de Las crónicas de los invasores. Tot i que el propi autor l’ha situat en el gènere d’aventures, el llibre és tota una travessia de ciència ficció, escrit a quatre mans d’una forma homogènia i amb un ritme en la narració amè, sense ser precipitat ni caure en l’avorriment. El seu argument proposa una guerra entre dos mons amb un únic objectiu com és la Terra. Pot sembla un argument recurrent, però no és així. El planeta ha estat envaïda per uns alienígenes anomenats ilyrios, però no semblen sortits d’un mal somni ja que són bells i més civilitzats que els humans, i la seva ocupació no és cruenta sinó, es diria, gairebé altruista.

Però no tots els humans pensen el mateix. En molts llocs del planeta s’organitza la resistència contra l’invasor, liderada per joves com Paul Kerr i el seu germà Steven, uns adolescents disposats a jugar-se la vida per la llibertat de la Terra. Entre els ilyrios també hi ha dissensions i les diverses faccions lliuren una sorda lluita pel poder, com bé sap Syl, la bella filla del governador ilyrio d’Europa i la primera de la seva raça que ha nascut al planeta. Tots dos protagonistes són forts i plens de caràcter, i que ràpidament transmeten empatia. Syl Hellais és una gran líder d’una una trama progressiva carregada d’acció i molt ben descrita, sobretot en les escenes d’acció amb una narració molt convincent.

connelly-ridyardLa gran majoria de la narració està emmarcada a la capital escocesa d’Edimburg, convertint així les Highlands en un increïble escenari on passa gran part de la narració del llibre que compta també amb la periodista anglesa Jennifer Ridyard com a narradora de l’obra. Els fets transcorren a través d’un elenc de personatges molt diversos des d’alienígenes, soldats, i fins i tot bruixes que conviuen amb petits insectes espies o espècies monstruoses assedegades de sang, amb un estil molt ben desenvolupat i que no deixa caps per lligar que provoquin confusió, amb un estil narratiu clarament dirigit al públic juvenil.

Llibres

La crònica de los invasores

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari