Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els 20 més…

Els més llegitsJa som a finals d’any i és el moment de fer la vista enrera per descobrir que ha destacat en la publicació de llibres al 2010…

20. La muerte del adversario. Hans Keilson.

Es tracta d’una narració magistral sobre l’Holocaust, vist des del punt de vista d’un conciliador. Hans Keilson, des del seu paraula, acudeix a l’ajuda de tots aquells que només veuen el dolor on només hi ha por, tant d’una banda com per l’altra.

19. La idea de la justicia. Amarya Sen.

És la justícia social un ideal fora del nostre abast o una possibilitat real? Més enllà del discurs intel.lectual, la idea de la justícia té un important paper en les nostres vides. Amartya Sen ofereix una alternativa a les teories convencionals de la justícia, que malgrat els seus molts èxits fa temps que van deixar enrere les realitats pràctiques

18. Hoy no es ayer. Ensayos sobre la España del siglo XX. Santos Julià.

Trenta i tants anys després de la mort del dictador, el general Francisco Franco Bahamonde, i de l’aprovació de la Constitució, la Guerra Civil és encara objecte de debat públic, de discussió civil, i la Transició és ja tema de polèmica política.

17. Brillan monedas oxidadas. Juan Eduardo Zúñiga.

L’avarícia, la frustració vital, la recerca de la llibertat i el desig són els ingredients d’aquesta antologia de relats, en què l’autor madrileny busseja en altres terrenys que els de la guerra civil i la postguerra.

16. Autobiografía sin vida. Félix de Azúa.

És un artifici que fingeix la forma de l’assaig, però que amaga una història essencial. La història d’un grafòman que ha transitat pel món alimentant-se de paraules…

15. Correr. Jean Echenoz.

Emil Zatopek comença corrent sense ganes, mentre treballa en una fàbrica de calçat, que abandona el 1945 per entrar en l’exèrcit txecoslovac. La cursa no era una cosa feta per a ell. Però a poc a poc sent el cuquet i comença a córrer regularment, fins consagrar mundialment com un dels millors corredors del món.

14. Notas al pie de Gaza. Joe Saco.

Aquest còmic mira enrere per esbrinar els fets foscos que van concloure amb la matança de centenars de palestins civils a mans de soldats israelians al novembre de 1956 a les ciutats de Khan Younis i Rafah. A tenir en compte: Sacco no és imparcial i no pretén ser-ho.

13. Hojas de Madrid con la Galerna. Blas de Otero.

Es tracta del mític llibre que Blas de Otero va deixar inèdit a la seva mort. De tornada d’un dels seus viatges, del seu retorn de Cuba on s’havia casat i havia viscut tres anys, sorgeix aquest llibre de poesia.

12. Visión desde el fondo del mar. Rafael Argullol.

Viatge de múltiples viatges, aquest llibre és compendi i amalgama de molt diverses experiències centrades en la vida del seu autor.

11. El mundo bajo los párpados. Jacobo Siruela.

En aquest assaig es realitza un recorregut per la història dels homes que dormen: aquesta que avui mai es compta, la que sempre queda en l’àmbit privat.

Font: EL PAÍS

Els més llegits

Ara ens queden per descobrir els 10 primers… Ho farem aquesta setmana. No us ho perdeu.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari