Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sombras sobre Berlin, de Volker Kutscher

Volker Kutscher - Sombras sobre BerlinVolker Kutscher va néixer el 1962 a Lindlar i va créixer a Wipperfürth. Va estudiar història i filosofia a Colònia i Wuppertal. Va treballar com a editor a la ciutat de Wipperfürth, i des de 2004 treballa com a escriptor de ficció i periodista independent a Colònia.

Historiador de formació, especialitzat en el Berlín dels anys vint i trenta del segle XX, Sombras sobre Berlín és la primera novel·la de Kutscher amb el detectiu Rath com a protagonista.

Gereon Rath és un jove comissari de Colònia que, després d’un incident mortal que mai va arribar a aclarir-se, és enviat a Berlín per treballar en el departament de delictes sexuals on es veu embolicat per casualitat en la investigació de la mort d’un ciutadà rus, les seves indagacions el condueixen per un camí sense retorn, i gairebé massa tard comprèn que s’ha ficat en terrenys molt perillosos que involucren russos, una enorme quantitat de diners i fins i tot a gent del seu propi entorn. I el pitjor és que tot això no és més que la punta d’un iceberg de corrupció i crim que potser hauria estat millor no destapar.

En aquesta novel·la, el lector acompanya Gereon Rath en les seves aventures nocturnes per un Berlín tan rutilant com depravat, amb els seus bars i bordells, i presencia en primera persona les “condicions” en què vivien els alemanys durant la República de Weimar i les batalles de carrer del Primer de Maig de 1929 en els barris obrers. També està a punt d’enfonsar-enmig de les tremendes intrigues entre la policia corrupta, la Reichswehr i les SA.

Després Sombras sobre Berlín, Volker Kutscher ha publicat dues novel·les que tenen com a protagonista el comissari Gereon Rath, i ja està escrivint un quart llibre, que començarà el juliol del 1932 quan el govern del Tercer Reich treu del poder el govern de Rússia.

En total, Kutscher espera construir un total de vuit novel·les emmarcades en aquesta sèrie, que conclourà en l’any 1936, quan se celebren les Olimpíades a Berlín.

No us perdeu: Biblioviatges: Berlin

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari