Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El minotauro, de Barbara Vine (Ruth Rendell)

El Minotauro - Barbara VineSota el pseudònim de Barbara Vine s’amaga Ruth Rendell (Leyton, 1930), una de les grans dames de la novel·la anglesa de misteri gràcies a les seves més de cinquanta obres, que han estat mereixedores, entre d’altres diversos reconeixements, de quatre premis Gold Dagger i tres Edgar Allan Poe. El 1996 va rebre també l’Ordre de l’Imperi Britànic, per la qual cosa des d’aleshores ocupa el càrrec de Baronessa de Babergh.

Diverses de les seves novel·les han estat portades al cinema per realitzadors com Claude Chabrol (La dama d’honor) o Pedro Almodóvar (Carne trémula).

Explica la llegenda que Ruth Rendell se serveix del pseudònim Barbara Vine cada vegada que vol furgar en els apartats més psicològics d’una història, encara que sense abandonar-ne el suspens. En aquest sentit, El Minotauro és l’exemple perfecte: un casalot rural que ha conegut temps millors, quatre dones enfrontades com només és possible quan es pertany a una mateixa família, un monstre amagat al cor del seu laberint i una nouvinguda disposada a testimoniar, i potser fins i tot desencadenar, la tragèdia …

El 1968, la infermera sueca Kerstin Kvist accepta un treball a Essex per estar a prop del seu amant londinenc. La seva comesa és tenir cura de John Cosway, que ha perdut el cap i roman reclòs a la seva biblioteca.

En arribar a la decadent mansió de Lydstep Old Hall descobreix que Júlia, la matriarca, és una dona gran freda, obsessionada amb que John no deixi de prendre les seves dosis de Largactil, les filles solteres estan a punt de brega per haver compartit a aquest home. I la noia no trigarà a tenir dubtes sobre què membre dels Cosway es troba en el costat bo de la frontera de la bogeria.

Llibres

  • El agua está espléndida
  • Carne trémula
  • El daño está hecho
  • Después del asesinato
  • El hijo perdido
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari