Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Hablaré cuando esté muerto, d’Anna Jansson

Anna Janson - Hablaré cuando esté muertoAnna Jansson va néixer el 1958 a l’illa sueca de Gotland, on transcorren la majoria de les seves novel·les.

Encara que és infermera de professió, compta amb més d’una quinzena de llibres publicats i les seves vendes superen el milió i mig d’exemplars. L’any 2000 va iniciar la publicació de la sèrie protagonitzada per la investigadora Maria Werner. Les seves novel·les sempre es compten entre les candidates a ser nomenades millor llibre de l’any al seu país natal, on ha rebut diversos premis i mencions.

Alguns dels seus llibres, a més, s’han convertit en reeixides sèries televisives. Els drets de traducció de les seves novel·les han estat adquirits a Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Holanda, Noruega i Polònia.

Hablaré cuando esté muerto, és la seva primera novel·la publicada Espanya, on planteja una inquietant pregunta: Coneixem realment a les persones amb qui compartim la nostra vida? En un petit barri de l’illa sueca de Gotland, l’anciana Frida Norrby acaba de quedar vídua. A Frida l’experiència i els anys li han ensenyat que tothom té un costat fosc, però el que aquesta enèrgica dona es resisteix a creure és que el seu estimat marit Helge guardés un secret tan terrible al jardí de la seva pròpia casa: el cadàver d’un nen. A poc a poc la dona anirà descobrint secrets del difunt com uns documents entre els que hi ha uns mapes antics, que només podien ser llegits després de la seva mort. Tot sembla indicar que aquests són la clau per a trobar unes restes arqueològiques a la zona. A partir d’aquesta troballa es produeixen diverses morts en el veïnat.

Frida emprèn una recerca tenaç sense aturar-se a pensar que potser aquestes restes amaguin una atapeïda xarxa d’ambicions i mentides, i que desenterrar la veritat pot resultar molt perillós. Perquè entre els seus aparentment inofensius i educats veïns del barri de Roma, en la illa de Gotland, els pecats es cometen a porta tancada. On ningú els vegi.

Al seu torn, la policia Maria Werner comença a investigar un estrany cas que ha commocionat l’illa: l’assassinat d’una infermera veïna de Frida Norrby. Però aquest no és l’únic misteri: la pròpia Frida sembla haver desaparegut després. Comença a interrogar els veïns, però la resolució no serà fàcil: tots els veïns tenen un mòbil per matar. I tots tenen algun motiu per a morir.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari