Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

IN-EDIT a Barcelona

ineditUn documental sobre Daft Punk ha donat el tret de sortida a la tretzena edició del festival de documentals musicals In-Edit. Aquest esdeveminent es celebra a Barcelona fins al diumenge, 8 de novembre en les sales Aribau Multicinemes Sala 5 i Aribau Club per a les projeccions, a on es podrà veure cinquanta-tres pel·lícules musicals. Es tracta d’una proposta ideal per als amants de la música i la seva història, que aquest any ve acompanyada per sessions en directe, una Masterclass, una fira del disc pròpia, ràdio shows, sessions de preguntes i respostes, afterparties, i unes sessions matinals per als caps de setmana, on podrem veure documentals com Soroll de tot cor o també 25 anys de BCore. A més es podrà gaudir de vermuts o una màster class al Palau de la Música a càrrec de Tony Palmer, el director homenatjat en aquesta edició, autor d’alguns dels documentals musicals més influents de la història.

ineditcolorsAltres protagonistes que conformen el més destacat d’aquesta edició es poden trobar en els documentals sobre figures de culte, com el duo electrònic Daft Punk, el punk jazz bass guitarrista Jaco Pastorius o el cantautor canadenc Leonard Cohen. Altres artistes inclosos en documentals seran The Jam, John Cage, Wilko Johnson, Nina Simone, James Brown, Kurt Cobain; així com també tindrà el seu moment altres mites de la música com REM, Backstreet Boys, Bunbury, Dusminguet i Elliott Murphy. El programa també inclou altres temes com la visualització de l’escena electrònica a Berlín durant la Guerra Freda, el festival de Metal Wacken Open Air, o un visionat sobre els orígens de la música punk a Washington durant els anys vuitanta.

Durant les darreres edicions la progressió d’aquest festival no ha fet més que créixer, tant en la qualitat de les produccions presentades com en la quantitat de públic assistent. No només s’ha expandit a Espanya, amb esdeveniments enguany a Madrid o Bilbao, sinó que durant aquest any i el següent seran diversos els països que comptaran amb el seu propi In-Edit, alguns per primera vegada i altres sumant edicions com Polònia, Suïssa i Uruguai que s’estrenen aquest any sumant-se a els països on ja s’havia celebrat anteriorment, com Mèxic, Colòmbia, Grècia i Brasil. L’èxit del festival ha anat paral·lel a la mateixa ebullició del gènere, com demostra el triomf de la producció Searching for Sugarman i Twenty Feet from Stardom en els premis Oscar en la categoria de documentals. Una gran part del material programat a In-Edit també estarà disponible en línia en la webapp del festival, per aquells que no puguin desplaçar-se però no es vulguin perdre la música dels documentals més esperats.

  • IN-Edit TV
  • Un documental sobre Rumba3 guanya el festival In-Edit 2015
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari