Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els primers passos del comandant Camille Verhoeven, Pierre Lemaitre

irene_pierre_lemaitreLa vida de Pierre Lemaitre va fer un gir de 180 graus quan l’any 2013 va rebre el prestigiós Premi Goncourt per la seva obra Nos vemos allá arriba. No en va, es tracta de la distinció més prestigiosa de les lletres franceses, que suposa un efecte multiplicador quant a ressò i vendes i pel que fa al prestigi de qui el rep.

Aquesta setmana, a la Joan Oliva, hi podeu reservar els dos primers volums de la sèrie de novel·la negra escrita per Pierre Lemaitre. Es tracta dels llibres Irène i Alex, protagonitzats pel comandant Camille Verhoeven.

Camille Verhoeven és comandant de la Brigada Criminal de la Policia de París. La seva mare era pintora i va triar el nom del seu fill com a homenatge a Pissarro. L’addicció al tabac de la seva progenitora va ser la causa de la hipertròfia fetal amb què Camille va néixer i que ha fet que, ja adult, el comandant faci 1’45 d’alçada.

portada_irene_rodonaPrimeres pàgines Irène

alex_pierre_lemaitreA Irène, Verhoeven gaudeix d’una vida perfecta. La seva dona, Irène, espera el seu primer fill. La felicitat, però, es veurà interferida per un assassinat del tot salvatge. El comandant no trigarà a descobrir que l’assassí ja havia actuat abans i, no només això, també aclarirà que els seus actes semblen inspirar-se en novel·les negres clàssiques. Per aquest motiu, el criminal rep el sobrenom del Novel·lista. Un llibreter i professor universitari, experts en gènere negre, esdevindran alhora sospitosos i col·laboradors per aclarir el misteri.

Alex situa la història anys després del cas d’assassinat en sèrie. En aquest segon volum, Verhoeven haurà d’enfrontar-se de nou amb un cas amb un doble vessant: personal i professional. Una dona d’uns trenta anys, que dóna nom al llibre, ha desaparegut. Sense cap pista, Verhoeven es tornarà a veure implicat en una carrera contra-rellotge per tal de localitzar la noia, que esgota el seu darrer alè en un magatzem abandonat.

ALEX cub.inddPrimeres pàgines Alex

Pierre Lemaitre va néixer a París l’any 1951 i es pot considerar un novel·lista tardà, ja que va començar a escriure als 56 anys. Abans, havia treballat com a guionista de televisió i com a professor de literatura francesa i nord-americana.

genere-negreLa sèrie de novel·la negra a què fem referència avui està formada, fins ara, per quatre volums: Irène (que ha estat el seu primer thriller i pel qual va rebre el Premi a la Primera Novel·la Policíaca del Festival de Cinema Policíac de Cognac), Alex (que li va fer guanyar el Dagger Award l’any 2013 i el Premi de Lectors de Novel·la Negra de Livre de Poche 2012), Rosy and John i Camille (totes dues de propera publicació al nostre país).

A banda d’aquesta col·lecció de gènere negre, ha publicat d’altres títols de gran èxit: l’esmentat Nos vemos allá arriba, Vestido de novia i Ejecutivos negros.

Llibres

  • Alex
  • Irène
  • Nos vemos allá arriba
  • Robé de marié
  • Vestido de novia
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari