Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El divorci no és dels fills

Llibres

padres-no-se-divorcian-sus-hijosQuan una parella decideix separar són moltes les circumstàncies que es plantegen. El divorci és un procés dolorós que es complica quan hi ha fills en comú. Sovint els que prenen aquesta decisió s’enfronten a situacions molt complicades perquè els pares no es divorcien dels seus fills. Una vegada que s’inicia el procés de separació s’obren diferents situacions a considerar pels progenitors: com cal plantejar la nova situació als fills, com és la primera reacció, què passa amb la custòdia i els règims de visites, de quina manera afecta el divorci a avis o altres parents. Per que cal tenir ben present que l’impacte que produeix en els fills la separació dels pares no és un assumpte trivial. I un dels principals motius és que ja ara, a curt termini, no es pot perdre la perspectiva immediata que amb la decisió de separar-nos dels adults s’estan jugant al mateix temps el futur dels menors, que d’aquí poc seran persones adultes que hauran aconseguir tenir un equilibri psicoemocional el més adequat possible per a la seva conducta en la societat del futur.

La separació o divorci només pot equiparar-se inicialment amb el fracàs d’una relació d’ambdues persones que en el seu dia van iniciar una relació de convivència, en alguns casos i aquest és el primer error, de conveniència. Quan una relació es trenca i no hi ha possibilitat de reparació encara que s’hagin posat tots els mitjans per aconseguir-ho, és el moment llavors de cadascun dins les seves possibilitats i responsabilitats aconsegueixin que algun o tots dos components de la parella surtin el més aviat possible del desconsolat procés de dol i reiniciïn, cadascun pel seu costat, una nova vida acceptant les seves experiències passades com a vàlides i enriquidores i sense deixar-se abandonar per la sensació d’infortuni o dol. Aquest serà el primer pas, el més important, per ajudar als menors que han patit llargues estones d’angoixa i que agrairan la bona predisposició dels adults a acceptar la nova etapa que els tocarà viure i permetrà que la nova etapa és comenci a viure de la forma més agradable possible.

 • Los padres no se divorcian de sus hijos. Claves para seguir con ellos tras la separación
 • Bloc

  Els autors d’aquest bloc porten més de vint anys dedicats a l’ensenyament, durant els quals han acumulat molta experiència tant en el tracte amb pares com amb alumnes. Pilar és pedagoga i treballa com a professora i orientadora. Carles és doctor en filosofia i escriptor. Tots dos són coaches en programació neurolingüística.

  FamiliaActual

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 Comentari fins ara

  1. Ricard dilluns 22 d'abril de 2019 - 18:29 h

   Un blog fantastic, m’agrada i més perque és en català. Elmeu blog es enfocat a consells per a nadons http://sacamocos.com

  Deixa un comentari