Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

A l’altre costat de l’infern, de Jordi Sierra i Fabra

page123Un terrible assassinat de la germana Maria, una monja que ajudava en els parts en un hospital, però que amagava a la seva cel·la estris de tortura i flagel·lació…. Sang, cinisme, i pecat són els principals elements del nou cas de l’investigador Hilari Soler en els anys més tèrbols del franquisme. Sor Maria donava suport a les mares en un parell de clíniques de Barcelona, i era tinguda per tothom per una persona admirable. Però poc a poc els dos policies treuen l’entrellat del cas, tot i que es troben que alguns testimonis són prou esquius, però aviat intueixen que la darrera la mort de la germana hi ha alguna cosa tèrbola.

Com acostuma a passar en el gènere negre, la realitat no és la que sembla a primer cop d’ull i és aquesta incertesa del lector i la destresa narrativa de Jordi Sierra i Fabra, fa que l’obra literària no necessiti de més artificiositats per mantenir l’interès del lector fins al final; però ho fa a més amb un bon argument, utilitzant un estil directe, ple d’escenes amb diàleg, una narració en tercera persona i uns esdeveniments que es van succeint de forma cronològica. Aquest és el tercer cas de la saga protagonitzada per l’investigador Hilari Soler, i la formen els títols La mort del censor (2013), L’ombra del sabre (2014) i A l’altre costat de l’infern (2015).

genere-negreLa novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la biblioteca està basada en fets reals, a través d’un relat que destapa la corrupció d’un altre dels pilars del franquisme: l’Església Catòlica, concretament mostra la seva col·laboració en el robatori de desenes de milers de nadons a les seves mares fent ús de mentides i altres males arts, un tema que ha estat d’actualitat amb les darrers investigacions dels casos descoberts a Espanya que s’han fet públics a Argentina. Aquesta pràctica inhumana del robatori de nens no fou exclusiva del règim franquista, sinó que la varen seguir practicant personal mèdic, jurídic i del clergat fins ben avançats els anys vuitanta, demostració que aquest règim continuava vigent aleshores, malgrat la façana democràtica que volia mostrar al món.

bonnadal

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari