Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Monteperdido, Agustín Martínez

Monteperdido Agustin MartinezUna comunitat petita agitada per la desaparició, ara fa 5 anys, de dues nenes d’11 anys (Ana i Lucía). Les nenes, veïnes d’un poble del Pirineu situat al Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, no van deixar cap rastre i ningú no n’ha sabut res més des d’aleshores. A més a més, la investigació es va portar a terme amb evidents deficiències i aquest fet va fer créixer el misteri.

Ara, després de tot aquest temps, una de les nenes, adolescent, torna a aparèixer, si bé d’una manera sorprenent. Entre la ferralla d’un cotxe que ha patit un accident hi ha el cos sense vida d’un home i Ana, ferida. El cas, que havia quedat sense resoldre, torna a tenir plena vigència amb aquesta aparició sobtada. S’encarregaran de treure’n l’entrellat un policia a punt de jubilar-se, una jove inspectora i un sergent de la Guàrdia Civil i la seva investigació s’estendrà entre familiars i veïns de la zona.

portada monteperdido rodonaPrimeres Pàgines.

genere-negreAquesta és la trama que planteja Agustín Martínez en la novel·la Monteperdido, el seu debut com a escriptor. L’autor embolcalla amb bonics paisatges del Pirineu els secrets i mentides que transiten per un petit i fictici poble de muntanya.

Agustín Martínez va néixer a Lorca (Múrcia) l’any 1975. Va estudiar Imatge i So a la Universitat Complutense de Madrid i, fins ara, havia treballat fonamentalment com a guionista de ficció per a la televisió i també com a director de programes. Per aquest motiu, no és estrany que la idea de la novel·la Monteperdido s’iniciés com a sèrie televisiva. Martínez ha treballat per a sèries com ara Motivos Personales, La chica de ayer o Unidad Especial de Homicidios.

Agustin-Martinez-rodonaAgustín Martínez a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari