Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Electric Nana

msanchezLa cantant i compositora Mónica Sánchez, més coneguda pel seu nom artístic, Electric Nana, ha irromput amb força en el panorama musical amb el seu primer disc en solitari que porta per nom To life!, barrejant de forma molt curosa la música folk, amb el pop britànic i la electrònica versada dels anys vuitanta. El seu domini de l’anglès li permet utilitzar aquest idioma en les seves composicions melòdiques oferint una música molt fresca i original amb un target que pretén arribar als països anglosaxons.

A principis de l’any 2013 va llançar els seus primers singles que es van anomenar Très Mien, Playground i Yes. Ho va fer mitjançant una innovadora acció a través de tres mitjans diferents de comunicació. En cada un d’ells llançava en exclusiva i simultàniament un cançó, amb l’objectiu de maximitzar l’impacte i dosificar la incertesa. És evident que Mònica Vázquez és una de les principals artistes que ha nascut a la web i dóna suport a tota la seva activitat en les xarxes socials.

cjeanLa gènesi d’aquesta artista madrilenya es va produir quan el productor i DJ Carlos Jean va produir una dotzena de cançons amb músics i cantants anònims que es van ficar en les llistes de vendes i les discoteques a l’any 2011. Posteriorment va entrar en un grup més global i la primera cançó de grup que va signar el productor va ser Lead the way. Estar en el lloc precís i en el moment adequat va ser clau, a més del seu talent musical, per aconseguir ser la veu principal de la cançó de Carlos Jean, fet que li va permetre participar també en una altre singles com va ser Gimme the base dj. L’èxit aconseguit amb aquestes cançons van posar a Mònica Sánchez en el primer lloc de iTunes, fet que li va permetre presentar els seus dos primers temes en solitari que porten el nom de Playground i Tres mien.

Electric Nana s’ha convertit en el paradigma de l’artista 2.0: alimenta un bloc personal gairebé diàriament, és activa en les xarxes socials, empra totes les plataformes digitals al seu abast com iTunes, Youtube, Instagram, MySpace, genera apps per a telèfons mòbils, i va posar en marxa un parell de projectes de creació col·lectiva a través d’una novel·la viva per entregues i espectacles en directe a través de la Xarxa que integraran els continguts generats pels seus seguidors.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari