Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un homenatge a Huckleberry Finn

oboysEl dia que Snake va desaparèixer riu endins, el jove Finn va decidir que havia de escapar de la seva vida miserable. La seva situació familiar és insostenible, i Tom intenta escapar en companyia de Suzie, amiga dels nois de la qual Huck està secretament enamorat. Aquesta fuga acaba en tragèdia, i Huckleberry es queda sol amb el seu pare. Com pot escapar?

D’una manera una mica retorçada, a través de la escenificació de la seva pròpia mort aconsegueix fugir sense preveure que el seu esmunyedís pare també s’ho farà perquè l’inculpat sigui Charlie que, al seu torn, prendrà la identitat de Lucius Brown, un turmentat músic de jazz i blues addicte a l’heroïna. Sota les urpes caurà també el mateix Charlie.

D’aquesta forma i sens cap tipus d’esperança de sortir-ne ben parat apareix el somni d’una vida millor, i arriba el moment d’embarcar en el viatge d’aquests dos aventurers en què coneixerem gent d’allò més singular dins del més ranci i profund sud dels Estats Units. Phillip Thirault, Steve Cuzor i Stéphan Colman es marquen un intens homenatge a alguns dels mites fundacionals de la cultura meridional nord-americana com Hackleberry Finn o el vagabund de ferrocarril que va fer d’ell el protagonista de les seves novel·les, l’escriptor Jack London.

colmanEntre els aspectes que més destaquen en aquesta magnífica obra gràfica a color, es troba l’alt nivell de detall històric que s’aconsegueix a través de la il·lustració de vehicles, vestimenta, o el mateix disseny interior dels vagons de tren. Així com la recreació de l’ambient tancat, opressiu i ple de fum i alcohol dels bars. Aquests detalls gràfics fan que el lector pugui submergir-se de ple en l’ambient dels anys immediatament següents a la Gran Depressió, mostrant-nos en la seva cruesa a tots aquells desheretats que van haver de posar-se a la carretera per intentar sortir de la pobresa, així com de tots aquells que s’aprofitaven de les adverses circumstàncies d’aquells infeliços.

O’Boys va ser publicat per Editions Dargaud (França) en tres volums: La Sang del Misisipi (2009), Dos gats alegres sobre un tren ardent (2009), i Midnight Crossroad (2012). O’Boys. Edición Integral es una compilació que conté els tres volums i és novetat a la biblioteca. Una història poderosa, de guió molt afinat.

Biblioteca Joan Oliva i Milà
.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari