Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La pesca tradicional

Pescadors a Vilanova i la GeltrúA partir d’aquesta setmana i fins a mitjans de novembre es pot gaudir de l’exposició sobre la pesca tradicional que es realitza a la biblioteca Joan Oliva i Mila.

Es tracta d’un recorregut en imatges fotogràfiques de diversos moments de la pràctica d’aquesta activitat que utilitza tècniques tradicionals amb poc desenvolupament tecnològic. Per aquest tipus de pesca s’acostuma a utilitzar embarcacions tradicionals que extreuen grans quantitats de peixos, mariscs i crustacis.

La mostra pretén il·lustrar l’activitat pesquera al litoral català des de final del segle XIX fins a la dècada de 1960, per a la qual cosa s’ha triat imatges que representen diversos aspectes de les tasques que, en relació a la pesca, es desenvolupaven a la costa i als ports, entre elles trobem les de Vilanova i la Geltrú.

Exposició emmarcada dins el Projecte Catalunya Marítima-Crònica en Blanc i negre, 1880-1980 del Museu Marítim de Barcelona. Aquest Museu Marítim compta amb un patrimoni gràfic i documental molt important i sovint desconegut, que constitueix una veritable crònica en imatges del passat marítim del nostre país.

A la ciutat de Barcelona el Museu Marítim es crea l’any 1993. Es tracta d’un ens públic de caràcter local format per l’Ajuntament de Barcelona, que és el propietari de l’edifici, per la Diputació de Barcelona, que és la titular del Museu, i per l’Autoritat Portuària de Barcelona. Té per objecte la conservació i la rehabilitació del conjunt patrimonial immoble on s’allotgen les Drassanes Reials, així com la prestació dels serveis vinculats al Museu.

  • Museu Marítim de Barcelona
  • .

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari