Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Soy Pilgrim, Terry Hayes

pilgrim_de_Terry_Hayes

Els crítics hi estan d’acord, tot són elogis per a Soy Pilgrim, la primera novel·la de Terry Hayes. Molts l’han definit com un dels millors llibres de gènere policíac dels darrers anys, si més no, un dels més ambiciosos i enginyosos, una gran novel·la d’espionatge i acció.

Soy Pilgrim comença amb la presentació del protagonista en primera persona, un personatge que és un espia entre els espies. Un ex-agent que ha esborrat la seva veritable identitat i respon al nom de Pilgrim.

La història salta d’una banda a una altra a través de fets suposadament connectats: des d’Aràbia Saudita (on un home és mort davant del seu fill de catorze anys), passant per Manhattan, Damasco (on un expert en biotecnologia apareix mort després haver estat torturat) i arribant a Afganistan. Tots aquests fets formen part d’un pla per portar a terme un terrible crim contra la humanitat. Només hi ha una persona capaç de posar-hi fre: Pilgrim.

Terry Hayes ha demostrat estar al cas de l’espionatge actual. El seu llibre conté informació de rabiosa actualitat, des de les armes químiques fins a l’amenaça del terrorisme islàmic. I, a més a més, ha quedat palesa la seva inspiració en els clàssics (com ara John Le Carré) i en personatges mítics del gènere com el Chacal de Frederick Forsyth o la nissaga de Jason Bourne.

Soy Pilgrim_152X230Primeres Pàgines.

genere-negreTerry Hayes va néixer l’any 1951 a Sussex (Anglaterra), però va créixer a Austràlia, on va estudiar Periodisme. Va treballat com a corresponsal als Estats Units del Sidney Morning Herald. La seva activitat professional, però, no s’ha limitat al periodisme. També ha treballat, de manera molt exitosa, com a productor i guionista de televisió i cinema. Alguns dels guions que han sortit de la seva mà han estat Mad Max 2, Mad Max. Más allá de la cúpula del trueno, Calma total, Payback i Límite vertical. I la seva carrera en l’àmbit cinematogràfic continua ja que la MGM ha confirmat l’adaptació per a la gran pantalla de Soy Pilgrim.

Terry-Hayes-rodonaTerry Hayes a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari