Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Cucarachas, Jo Nesbo

cucarachas_jo_nesboCucarachas, el segon volum de la sèrie de gènere negre protagonitzada pel policia Harry Hole, és la novetat d’aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva. De fet, d’aquesta col·lecció de l’escriptor norueg Jo Nesbo ja s’han publicat 7 títols més, 6 de posteriors, però el primer i segon volum, El Murciélago i Cucarachas, restaven inèdits al nostre país. Roja y Negra ha traduït tots dos. El Murciélago es va presentar el mes d’abril d’enguany i ara arriba Cucarachas.

En aquest cas, Harry Hole viatja fins a Bangkok. Allà ha estat assassinat l’ambaixador norueg en un bordell. La proximitat entre el representant diplomàtic assassinat i el primer ministre de Noruega pot suposar tot un escàndol quan esclati la notícia, per aquest motiu, la intenció és desviar l’atenció cap al ministre d’Afers Exteriors. Harry Hole té instruccions clares: silenciar el cas.

Malgrat que la seva missió no és descobrir el que ha passat, en arribar a Bangkok i començar a moure’s pels ambients més sòrdids de la ciutat, en Harry prova d’aclarir què ha succeït. Simultàniament, descobrirà d’altres trames ben fosques.

cucarachas-jo-nesbo-rodonaPrimeres Pàgines.

genere-negreJo Nesbo es va convertir l’any 1997, amb la primera entrega de la sèrie de Harry Hole, en tot un referent dins de l’onada d’autors nòrdics de novel·la negra. Va escriure aquell primer llibre sense intenció que fos una sèrie, però finalment s’hi va convertir. En declaracions recents, Nesbo ha reconegut la possibilitat de deixar apartat el gènere negre i Harry Hole per tal de provar nous gèneres. De fet, recentment ha publicat Blood on snow, una adaptació del Machbeth de Shakespeare per commemorar el 4t centenari de la mort de l’escriptor britànic.

Jo Nesbo va néixer l’any 1960 a Oslo. Va estudiar Medicina i forma part del grup de música Di Derre.

Fins ara, els títols de la col·lecció Harry Hole són aquests: El Murciélago, Cucarachas, Petirrojo, Némesis, La estrella del diablo, El redentor, El muñeco de nieve, El leopardo, Fantasma (La traducció al castellà arribarà a l’octubre d’aquest any) i Policia (encara no disponible al nostre país).

Nesbo_rodonaJo Nesbo a les biblioteques de VNG.

No ho dubtis i vine a la Joan Oliva a reservar la novel·la.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari