Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Col·lecció local: On la Terra s’acaba, de Vilanova al Cho Oyu

portada_on_la_terra_acabaD’entre les novetats que enguany hem incorporat en el fons de Col·lecció Local, avui en destaquem On la Terra s’acaba: de Vilanova al Cho Oyu, de Marcel·lí Ferrer i Paterna.

L’editorial El cep i la Nansa ha estat l’encarregada d’editar aquest llibre, escrit com un dietari, en què s’explica l’aventura de 6 alpinistes catalans des de Vilanova fins al Cho Oyu. L’aventura és prou important ja que el Cho Oyu és la sisena muntanya més alta de la Terra, a l’Himàlaia.

Si algú es pregunta per quin motiu van portar a terme aquesta aventura, val a dir que la commemoració dels 50 anys de l’Agrupació Excursionista Talaia en va ser la causa. Els 6 components de l’expedició van sortir de Vilanova l’1 de setembre de 2005 i van fer el cim del Cho Oyu el 2 d’octubre del mateix any.

Segons paraules de l’autor del llibre, un dels 6 protagonistes de la història, no es tracta del clàssic llibre de muntanya. El fil conductor de la narració és el trasllat des del camp III fins al camp base, que comença el dia després de fer el cim, i fa servir el recurs del flashback per rememorar l’aventura.

Entrevista a Canal Blau:

Al nou web de Col·lecció Local pots consultar tot el fons d’aquesta matèria de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona i també de l’Arxiu Comarcal del Garraf i de la Biblioteca Víctor Balaguer.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari