Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sonar 2015

chbrothersLa propera setmana arriba una nova edició del Sonar. A partir del dijous, 18 de juny i durant tot el cap de setmana les millors propostes de música alternativa seran presents en els diversos espais de Montjuïc i Gran Via durant les nits i també els vespres del cap de setmana.

La nit de dissabte ens reserva l’actuació de The Chemical Brothers, que es converteix en una de les presències estel·lars d’aquesta nova edició del Sónar. El grup britànic presentarà el seu nou disc Born In The Echoes amb un espectacle inèdit que pràcticament s’estrenarà a l’escenari de SonarClub, i que promet ser hipnòtic i fins i tot s’anuncia que al·lucinogen.

En el mateix Sonar Nit de dissabte, per primer cop actuaran al Sonar un altre mític grup britànic com és Duran Duran, que oferiran un muntatge musical amb un extens recopilatori de la seva àmplia trajectòria. El grup es van formar a principis dels anys vuitanta a Birmingham amb John Taylor i Nick Rhodes com a membres fundadors, als que s’afegirien posteriorment el cantant Simon LeBon, el guitarrista Andy Taylor i el bateria Roger Taylor.

L’estrena de divendres vindrà marcada per la presència de Skrillex, dos anys després del seu debut al Sonar, presentant un material nou i un espectacle renovat. Amb sis Grammys guanyats la seva trajectòria és ben coneguda, tan aviat compon la banda sonora de Spring Breakers o una peça per la pel·lícula Rompe Ralph de la factoria Pixar.

flyingltEl dijous al vespre serà el moment de Hot Ship amb el seu nou àlbum Why Make Sense i que presentaran al festival per partida doble amb un altre concert el divendres a Sónar de Nit. Els músics Alexis Taylor i Joe Goddard es van formar l’any 2000 i molt ràpid van demostrar la seva tremenda habilitat per crear composicions de pop electrònic amb bases house, producció avançada i lletres intel·ligents.

L’altre proposta per a divendres a la nit es troba amb la figura de Sophie. Es tracta d’una nova figura tangent de la musica d’ordinador, l’estil que més està donant que parlar als fòrums i webs especialitzades en electrònica contemporània. Mostrarà el seu recent Lemonade amb els ingredients del nou gènere: pop de neó ultra-lluminós, influències de la cultura nipona, veus d’heli, sintetitzadors inflamats i estètica colorista.

Per finalitzar el dissabte de Sónar es presenta Flying Lotus amb el seu darrer treball discogràfic You’re Dead, que gira al voltant del concepte de la mort amb una nova i poderosa demostració del seu discurs visionari, amb un peu a l’electrònica i un altre al jazz còsmic que faran les delícies dels seguidors de Steven Ellison.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari