Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Fatale, de Ed Brubaker y Sean Phillips.

Bell i aterridor, cada capítol nou de Fatale fa que la foscor sigui més captivadora, atraient als lectors cap a la història de la mateixa manera que Josephine atrapa a les seves víctimes. AV Club.

infiernoEd Brubaker volia escriure en el cinema i la televisió però no va poder dedicar-se en cos i ànima a això pel seu treball en la realització d’històries gràfiques. La sèrie de còmics Fatale estava pensada, en un principi, per una col·lecció de dotze volums que seguia l’estela de les obres anteriors d’aquest binomi creatiu amb títols com Sleeper, Criminal i Incognito. Només sortir a la llum, la nova creació es va convertir en tot un èxit de vendes i crítica; però quan Brubaker va començar a escriure Fatale es va adonar que dotze quaderns no eren suficients per a narrar la història, així que ha anat afegint més volums a mesura que la història es desenvolupa i ja s’han arribat a més d’una vintena.

Però la sèrie de títols no és un problema per llegir cada història com a un còmic propi. No és necessari seguir-los en ordre, inclús es gaudirà de forma diferent de la història si no es fa així. Fatale no és una història de misteri a l’ús, és la unió d’una aventura negra amb una narració de terror. El cas és que la combinació terror i misteri és gairebé perfecta. Els elements paranormals serveixen per augmentar l’aurèola de misteri amb la utilització d’altres singularitats del gènere de terror clàssic.

vinyetesEn la il·lustració ens deixen envair-nos per la màgia de Sean Phillips. Els seus dibuixos aconsegueixen l’objectiu marcat per mantenir al lector enganxat a la història. Atorga les expressions exactes a les cares, potencia la aurèola de misteri del còmic, genera por quan ha d’espantar i preocupació quan passa alguna cosa dolenta, retrata a la perfecció les diferents èpoques que conformen la sèrie, dibuixa amb el nombre exacte de línies, de manera que el seu traç és senzill i elegant, sap combinar les ombres i les llums, i fins i tot permet que el text s’ubiqui segons el ritme de lectura desitjat.

Aquesta setmana és novetat a la biblioteca el tercer volum: Fatale. Al oeste del infierno. El llibre recull quatre històries en què la protagonista femenina Josephine es dedica a fer de les seves en diferents moments del passat. Brubaker encerta de ple, una altra vegada més, a l’hora de introduir-se en els orígens del misteriós personatge. Però la vida pretèrita de la femme fatale seguirà carregada de foscor, amagant part dels seus secrets i altres del passat.

La sèrie gràfica Fatale va ser candidata a sis categories dels Premis Eisner a l’any 2013, encara que finalment només va ser premiat el colorista Dave Stewart.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari