Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Motivo de ruptura. Harlan Coben

Myron Bolitar és un dels herois més captivadors de la novel·la policíaca. Dennis Lehane

cobengnL’agent esportiu Myron Bolitar està a punt d’arribar al més alt. El mateix pot dir-se de Christian Steele, un quarterback nouvingut a la lliga professional i el seu client més important. No obstant això, la trucada d’una ex-novia de Christian, una noia a qui tothom creu morta, fins i tot la policia, posa en perill la signatura d’un contracte. Myron, de sobte, es veu embolicat en una intriga relacionada amb sexe i xantatges, i mentre tracta de descobrir la veritat sobre una tragèdia familiar, una dona i les mentides d’un home s’enfronta al costat fosc de la seva professió.

Harlan Coben és un escriptor americà, nascut a Nova Jersey el 1962, especialitzat en la novel·la negra. ha guanyat el Premi Edgar, el Shamus i el Anthony, convertint-se en el primer autor que ha rebut els tres guardons. Les trames de les seves novel·les sovint impliquen la reelaboració dels esdeveniments no resolts o mal interpretats en el passat (com ara homicidis, accidents mortals, etc.) i sovint tenen diversos girs trepidants de la trama. A l’any 2010 va guanyar el IV Premi Internacional de Novel·la Negra de RBA per la seva novel·la Alta tensió, la desena en la sèrie protagonitzada pel seu detectiu Myron Bolitar.

genere-negreEn aquest llibre, l’autor mostra els personatges d’una forma summament atractiva i complexa. Myron és un tipus amb molt món, que l’ha vist tot i gairebé no té por a res. Però alhora és sensible, al punt de trobar-se en més d’una ocasió amb símptomes d’enamorament, com el descriu la seva millor amiga, en pensar en la relació que tingués anys enrere amb Jessica, una dona a la qual no ha pogut oblidar. A més, tot diàleg que inclou a Myron conté grans dosis d’humor, del negre, i amb molts moments sarcàstics. En qualsevol situació va i et deixa anar una frase que et descol·loca i treu del lector un somriure que sempre es de agrair. Les descripcions dels indrets o situacions també està molt elaborades. Es tracta d’una història que compleix els requisits imprescindibles d’una novel·la negra, amb aquests detectius de gavardina a l’estil anys trenta però ambientada en els nostres dies.

hcobanHarlan Coben a la biblioteca

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari