Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

How old do I look?

ageEl gegant de les noves tecnologies Microsoft ha llançat How Old, una aplicació que endevina l’edat a través d’una fotografia. El programa permet pujar una imatge i en qüestió de segons, es podrà veure en pantalla l’edat que creu que té el personatge de la imatge, així com el seu gènere. Com si fos una cosa d’un experiment, l’equip de la màquina d’aprenentatge de Microsoft ha construït un lloc que pren qualsevol foto que s’hagi fet i tracta, amb més o menys èxit, a endevinar les edats dels retratats. Es poden pujar qualsevol arxiu d’una mida que no sobrepassi els 3 MB de grandària.

Segons el bloc Machine Learning, el projecte va començar com un experiment senzill entre els enginyers de Microsoft. Es va fer un projecte amb el nou programari de detecció de rostres i van decidir demanar a un parell de centenars de persones per provar-ho i recollir les dades. En qüestió d’hores, l’experiment havia arribat a 30.000 persones temptades per la curiositat sobre si un simple lloc d’Internet podia llegir amb precisió la seva cara. Amb la utilització de les Application Programming Interface existents, es a dir la interfície que especifica com diferents components de programes informàtics haurien d’interaccionar, els enginyers van combinar un programa que detecta informació sobre rostres en una fotografia amb les eines que incloguin els resultats de recerca amb dades de localització, juntament amb la seva plataforma de desenvolupament de Azure que optimitza els valors de manera intel·ligent per intentar llegir els rostres humans.

El backend d’aquesta aplicació està en constant recerca de noves fotos i dades que pot aprendre, de manera que en teoria hauria de millorar amb el temps. Ara és el moment de provar-ho nosaltres, segons els nostres signes facials el programa ens detectarà l’edat a partir dels nostres ulls i també utilitzarà les marques de la pell de la nostra imatge fotogràfica. Us atreviu a provar-ho?…

How old do I look?

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari