Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Gluten Free Museum

lleteraUn blogger anònim francès ha decidit assumir el moviment lliure de gluten a través de la extracció de qualsevol o tots els rastres d’aquesta proteïna, juntament amb els aliments que el contenen, en les obres d’art famoses, les il·lustracions, les escenes de la pel·lícules infantils, i també alguns cartells. L’artista gràfic Arthur Coulet ha obert el Gluten Free Museum en forma d’una bitàcora gastronòmica, és tracta fonamentalment d’un museu virtual en el qual el visitant es trobarà una història de l’art amb la particularitat que ha esborrat els productes amb gluten de totes les obres artístiques. Un exemple es troba a l’obra La lletera, de Jan Vermeer, que ha perdut expressament el pa del cistell que l’acompanyava des del segle XVII quan va ser pintada a Holanda. La idea original del projecte va ser realitzar un recorregut virtual des de la pintura clàssica fins a la contemporània.

vangogh

El gluten està considerat actualment com l’aliment més infame en la nutrició dels celíacs, encara que la majoria de la gent no ho entén i alguns no saben explicar-ho. Però fins i tot els més acèrrims evangelistes sense gluten han trobat en aquest punt una sortida per al seu esforç i a través de l’art. Per sort per a ells, s’ha creat en Tumblr una galeria amb resultats innovadors que faran les delícies d’aquells que senzillament no poden suportar la idea de gluten en les seves obres d’art preferides.

glutenfreeLa motivació del Gluten Free Museum a Internet és oferir un recorregut per la història de l’art usurpant i excloent pans, panets i camps de blat, sense excloure cap tipologia artística per introduir-se des de la enorme dificultat de les obres impressionistes fins a tractar les imatges a la fotografia. L’artista i fundador d’aquest museu s’ha decantat més per la història de l’art que per les característiques de la indústria o el comerç de productes sense gluten. El projecte actualment consta d’una vintena de peces, cadascuna de les quals juxtaposa la imatge abans i després de retirar el gluten. Però segurament anirà en augment en les properes setmanes o mesos.

Gruten Free Museum en Tumblr

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari