Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

The Affair

affairAquesta sèrie va ser la guanyadora del Globus d’Or a la millor sèrie dramàtica fa unes setmanes. El seu argument ens acosta la història de dues parelles, interpretades per Joshua Jackson, Maura Tierney, Dominic West i Ruth Wilson (guanyadora del Globus d’Or a la millor actriu de sèrie dramàtica), que acaben tenint una aventura que canviarà les seves vides. El realitzador és Mark Mylod, un vell conegut de la televisió gràcies al seu pas per Juego de Tronos, El Séquito o Shameless.

The affair ha cridat l’atenció de la crítica per ser diferent a les altres, s’arrisca i va un pas més enllà: mostra aquesta història d’amor des de dos punts de vista diferents, el de cadascun dels seus protagonistes. I en el transcurs dels seus capítols sorprèn, llavors, mostrant-nos la forma de veure tan diferent que tenen cada un la situació que estan patint. Es tracta d’un dels relats humans més interessants que es poden trobar i que no només juga el partit en el món de les emocions i sentiments, sinó que també té tocs de cinema negre que la fa diferent.

ruthwilsonL’argument s’inicia amb Noah (interpretada per Dominic West) que parteix de la ciutat per anar a passar l’estiu a la mansió d’un sogre amb una ombra molt extensa de la que Noah no pot escapar.
I és que Noah és un escriptor amb qui la falta d’èxit no li permet fugir de les aules d’ensenyament públic, tot i que encara segueixi atraient a les dones malgrat la seva família amb quatre fills.
 
A diferència d’Allison (Ruth Wilson), Noah sembla feliç en el seu matrimoni. Ella, en canvi, sembla un personatge més torturat amb un matrimoni a la deriva fruit de la pèrdua del seu únic fill. El realment destacable és l’estil narratiu d’un argument que segur s’anirà complicant i de la qual s’haurà d’anar deduint què hi ha de veritat o mentida en cadascuna de les diferents perspectives dels protagonistes.

Aquest són els paràmetres inicials d’una sèrie que s’ha considerat com a diferent a les altres del mateix gènere, on la misèria humana, l’amor i el sexe es barregen de forma excel·lent, fet que ha estat decisiu per atorgar-li la consideració de millor sèrie televisiva de l’any.

The Affair a Movistar Series

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari