Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Fer de mare: superar els nou reptes de la maternitat

Llibres

Llibre recomanatLes nocions errònies sobre la maternitat condueixen algunes dones a confondre els sofriments normals en el desenvolupament d’una mare amb el fracàs. Valerie Davis Raskin ha identificat els reptes que les mares han d’afrontar en el seu procés evolutiu i dóna les claus per superar-los: una nova identitat, la depressió després del part, un canvi en la relació amb la parella o el seu creixement professional.

Els nou reptes de la maternitat segons aquest llibre són: una nova identitat, moments gens afectuosos, respectar al pare, la separació, establir uns límits, institucions imperfectes, revisar els somnis, l’adversitat i el comiat. Aquest llibre pretén deslliurar les dones del sentiment de culpabilitat de no sentir-se unes mares perfectes.

Valerie Davis Raskin es llicenciada en Psiquiatria. És professora associada a l’Escola Pritzker de Medicina de la Universitat de Chicago i ha estat presidenta de la Societat de Psiquiatria d’Illinois. Ha col·laborat en nombroses revistes adreçades a mares i pares com ara Redbook, Cosmopolitan, Parenting o Parents.

Revistes

Aquesta vegada us oferim dos articles relacionats amb l’embaràs i el nadó. En el primer tracta de les tiroides, els problemes que comporten i com poden afectar a l’embaràs, el nadó i el post-part.

El segon article proposat ens acosta els petits problemes de deformació en els peus del nadó que es visualitzen en els pocs dies de néixer i que poden estar produïts simplement per una mala situació a l’úter de la mare.

 • ¿Problemas de tiroides?: 1,2 i 3. Embarazo Sano. Juliol, 2010.
 • Piececitos con problemas: 1 i 2. Ser Padres. Agost, 2010

  Bloc

  Per finalitzar us oferim un bloc sobre l’embaràs molt recomanable amb diferents vessants d’información vers la concepció i els hàbits alimentaris o diferents recomanacions previ al part. 

  Embarazada Blog ha estat creat amb la intenció d’oferir tota la informació necessària a aquella dona que es troba en període de gestació o es troba en la recerca d’un embaràs.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 • 1 Comentari fins ara

  1. Xavi Gil diumenge 15 d'agost de 2010 - 22:29 h

   A vegades ,als fills ens costa entendre les mares i potser ens sembli que ens fallen però elles han viscut més que els fills i saben que a les nostres edats d´adolescents i universitaris les nostres rebelies i faltes a l´autoritat paterna i materna poden malmetre una vida feliç .

  Deixa un comentari