Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sóc el teu príncep blau però ets daltònica

PORTADES_3GENER_ALTAPerquè no hi ha res més perfecte que allò que no has pogut tacar amb el seu ús diari. Res ni ningú pot competir contra la idealització d’un desig. Déu s’apiadi de la teva ànima si aconsegueixes baixar al pla terrenal l’amor platònic. Tot acaba convertint-se en Merda. Berto.

El protagonista d’aquesta història gràfica és José Luis, un looser de gairebé trenta anys i al que la seva núvia de tota la vida li deixa d’un dia per un altre. Llavors ell fa el que fem tots, passar un duel, passar-ho molt malament i aprendre a viure sense parella. Actualitza el Facebook i troba una notificació d’una festa d’antics alumnes de l’escola. I encara que siguin terribles, decideix anar perquè es recorda de Clàudia, el seu amor platònic de l’escola a la qual va besar jugant al conill de la sort. Se’n va a la trobada per intentar conquistar-la, però aviat descobreix que ella no té res a veure amb ell. És una fotògrafa d’èxit molt maca i que té un secret: és daltònica. I per conquistar modernitzarà el seu aspecte per complet i començarà a fer moltes incoherències per cridar la seva atenció.

Les protagonistes femenines s’estableixen per noms i definició de caràcter i són: La Spoiler, una addicta a les sèries de tv; La Hierbas, enganxada al menjar orgànic; la Videoblogger, una noia exclusivament 2.0 (o quasi); la Festivalera, una estudiant eterna mantinguda pels pares que no es perd cap festa ni cap reunió promoguda per alguna de les seves amistats; i la Trendy, una noia que no surt amb cap xicot, o sí que ho fa però s’estima sempre més a la seva roba.

pacocaballero_marguixe

Les vinyetes reflecteixen un dibuix senzill, molt de línia, directe, agradable de llegir, i sobretot lleuger. Amb un llenguatge àgil i proper, que es recolza en les il·lustracions de Guixé, aquest grup d’amics posa el lector en un univers de tatuatges, ambients dels anomenats hipster i, com no, tot això envoltat de converses en per WhatsApp, Twitter o Instagram, mitjans de comunicació indispensables en la seva generació. En aquest sentit, el llibre vol traspassar les seves pròpies pàgines i els seus autors han creat perfils reals d’alguns dels protagonistes, així com temes musicals que estan disponibles a la plataforma de música en streaming de Spotify, amb les cançons que els protagonistes de la novel·la escolten en el transcurs d’aquesta història.

Còmic

Soc el teu príncep blau però ets daltònica

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari