Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Festival Nowa Reggae

Third WorldAquest cap de setmana tindrà lloc una nova edició del festival Nowa Reggae. Es tracta d’un dels esdeveniments de música reggae més important que es celebra a Catalunya amb la presència de destacades figures nacionals i internacionals d’aquest àmbit musical.

Entre els grups que participaran en aquesta nova edició del festival es troben Trinity Sound, Turbulence, Luciano, Blacksteady o Trojan Sound. I encapçalant el cartell com a grup més destacat per la seva trajectòria trobem a Third World.

El major èxit d’aquest grup va ser a finals dels anys 70 i a començaments dels anys 80, quan assoleixen el seu punt màxim amb la seva versió de Now That We Found Love. Aquesta cançó va cridar l’atenció de Stevie Wonder, que va treballar amb ells i va escriure, amb la Melody McCully, el seu Try Jah Love. Ells eren convidats també durant la tercera estació de SCTV. Finalment van patir les sortides de Boter i Stewart i també una disminució de l’èxit que van tenir fins aleshores.

El reggae és un gènere musical que es va desenvolupar inicialment a Jamaica a la segona meitat dels anys 60. S’utilitza sovint per incloure la majoria dels ritmes d’aquest país com l’ska, el dub o el rocksteady. També hi ha la teoria que el terme reggae prové d’una cançó del grup The Maytals amb el títol Do the reggay, amb el significat de regular i identificat com a gent corrent.

També són populars nous estils com el dancehall i el raggamuffin que ens dirigeix cap a un reggae amb bases electròniques influïdes pel hip hop, el drum&bass i altres estils que podrem gaudir i escoltar en una nova edició del Nowa Reggae a la Platja del Far de Vilanova i la Geltrú.

Nowa Reggae 2010

  • Cartell
  • Entrades
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari