Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un tast musical de l’any que s’acaba

jdrexler

Abans d’acomiadar-se de l’any 2014, us proposem fer una vista enrere per conèixer algunes de les millors propostes musicals que Babelia recomana especialment com a imprescindibles d’aquest any que en poques hores s’esvaeix.

 • Granada
 • Es tracta d’una història d’amor, un romanç que es balanceja entre la cançó d’autor i el rock, entre gèneres i llengües, entre la veu de Sílvia Pérez Cruz i la música de Raül Fernández, que l’envolta i la submergeix en atmosferes magnètiques , vellutades o elèctriques. La veu de Pérez Cruz avança entre passatges ombrívols i misteriosos a través d’un llenguatge propi.

 • Last dance
 • Un mes abans de la mort de Charlie Haden, el músic Pat Metheny i el pianista Keith Jarret li reten homenatge amb Last dance, una lloa al vituperat estàndard de jazz que cobra dimensions esotèriques, un cant a la generositat, un disc d’espais infinits, de un misticisme dens i captivador, d’una serenitat crepuscular exempta de solemnitat i el més bonic comiat.

 • Bailar en la cueva
 • Jorge Drexler aparenta ser tipus seriós, potser fins massa, i les seves cançons així ho reflecteixen; però aquesta vegada li venia de gust donar forma a una sèrie de les seves cançons perquè poguessin ser ballades si subterfugis. El cantautor viatja entre ritmes d’essència llatina mentre presumeix d’un natural i aclaparador domini de la paraula però sense renunciar als seus textos compromesos i filosòfics de sempre, encaixats en una aparença inèdita.

 • Toumani & Sidiki
 • Tot just sonen els primers compassos, el so remet a les polsoses carrers de Bamako. És una mà a mà entre Toumani Diabaté i el seu fill petit, Sidiki, el mestre de la kora i el seu millor alumne; els dos músics africans que millor dominen aquest instrument per elaborar una música que transmet emoció, alegria i desborda elegància.

 • Singles
 • Tenen una imatge tirant a vulgar. No vénen d’una d’aquestes urbs de moda però el grup Future Islands es va convertir en una de les referències d’aquest any musical que conclou amb una proposta que recorda el tecnopop de principis dels anys vuitanta. La singularitat de Singles resideix en la veu de Samuel T. Hering, d’una sonoritat posseïda pel ritme del soul com un Joe Cocker modern que farà vibrar als més escèptics.

  Que tinguem tots una bona entrada d’any!
  Feliç 2015!!

  2015w

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari