Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Com estimular el potencial d’èxit

Llibres

Portada del llibreAquest llibre presenta una àmplia diversitat de reflexions i propostes d’acció sobre com estimular l’éxit en els nostres fills. La capacitat d’èxit sol tenir atributs conductuals com l’autoconfiança, l’autoestima, la curiositat per saber, la capacitat comunicativa i la persistència en assolir els objectius previstos.

També influeix en la seva consecució la percepcíó realista sobre el nivell de fites que un se sent capaç d’assolir raonablement i el saber assumir aquests limitis com a una cosa normal. Però l’orientació a l’assoliment de l’èxit en sentit competitiu pot ser voraç i destructiu, buscant els resultats desitjats a qualsevol preu, i perdent valor els sentiments de solidaritat, equitat i respecte als altres.


La responsabilitat dels pares i la institució educativa és important pel poder d’influència que té el procés de desenvolupament que ha de conduir al nen a l’assoliment del seu èxit com a persona. És per aquest motiu s’ha de reflexionar molt sobre com gestionar tota aquesta influència.

Jordi Balcells Gene és professor de Pedagogia Terapèutica, llicenciat en Psicologia, màster en Direcció de la Formació i Desenvolupament de les Organitzacions per la Universitat de Barcelona. Ha dirigit dos Centres d’Educació Especial i ha tingut una amplia experiència en l’àmbit educatiu com a professor i director de diversos centres escolars als que va aportar els postulats de la pedagogia activa d’Educació integral.

Revistes

En aquesta ocasió us oferim dos articles sobre la nova implicació dels pares en la cura dels nadons transmetent d’aquesta forma uns valors diferents al de les mares. També podem llegir sobre els beneficis que obté el nadó quan surt a l’exterior a passejar ara que ja estem a l’estiu.

¿Salimos?: 1, 2 i 3. Crecer feliz, juliol 2010.

Padres de hoy: 1, 2, 3 i 4. Ser padres, juliol 2010.

Bloc

El bloc recomanat aquesta vegada ens acosta al món del nadó en les seves primeres setmanes i està dirigit especialment als pares i mares que inicien per primer cop aquesta fascinadora aventura.

  • El blog de bebés
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari