Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

No se lo digas a nadie… así, de Francisco Gavilán

Francisco GavilánHi ha molts llibres d’autoajuda sobre la forma de millorar la comunicació en les relacions humanes. Però, probablement, molt pocs com el que publica ara l’escriptor i psicòleg Francisco Gavilán, conegut pels seus llibres d’autoajuda i motivació.

El que distingeix a la seva nova obra d’altres és, bàsicament, la seva claredat expositiva, la seva amenitat, i, molt especialment, els nombrosos exemples pràctics de frases que diem emocionalment incorrectes, és a dir, portats per les emocions negatives (ràbia, ira, rancúnia, venjança, etc.), confrontant-les amb la manera en què hauríem de dir, canalitzant abans les emocions tòxiques, d’acord amb la Intel·ligència Emocional.

No se lo digas a nadie… asíEncara que la majoria de persones reconeix la importància d’una correcta comunicació per aconseguir unes relacions harmòniques amb els altres, són moltes també les que confessen travessar, en aquest sentit, situacions conflictives amb la parella, la família, els amics, i els companys de treball (inclosos els caps). El motiu és que, moltes vegades, no som capaços de manejar les nostres pròpies emocions negatives ni gestionar les dels altres. En conseqüència, ens comuniquem de manera molesta, humiliant o ofensiva amb els nostres interlocutors.

No obstant això, si seguim els consells de No se lo digas a nadie… así, aprendrem a manejar valuoses tècniques per fer i rebre crítiques sense que ningú se senti ofès; escoltar amb empatia; donar negatives sense que els altres se sentin rebutjats; elogiar sense passar-se a l’adulació, i discrepar sense ser desagradable.

En definitiva, un llibre que com diu Bernabé Tierno en el pròleg, té tots els ingredients necessaris perquè qualsevol lector arribi a ser un expert en manejar situacions conflictives.

Entrevista a Francisco Gavilán sobre el seu llibre Todas esas amistades peligrosas:

Llibres

  • No se lo digas a nadie… así: mejora tus relaciones a través de la inteligencia emocional
  • Todas esas amistades peligrosas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari