Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Ofrenda a la tormenta

ofrendaOfrenda a la tormenta és la nova novel·la de Dolores Redondo que culmina el camí que van obrir El guardián invisible i Legado en los huesos, la trilogia que ha convertit el navarrès vall del Baztán en lloc màgic i icona de la nova novel·la negra.

El thriller té com a punt de partida uns macabres assassinats rituals que enllacen i amplifiquen la mitologia d’un lloc especial.

Ha passat ja un mes des que la inspectora de la Policia Foral Amaia Salazar va recuperar al seu fill i va poder detenir al doctor Berasategui. Però tot i que tant la Guàrdia Civil com el jutge Markina donen per morta a Rosario, Amaia sent que no està lliure de perill, un desassossec que només Jonan comprèn.

En l’ambient magnètic de Elizondo, la inspectora Salazar continua amb les seves indagacions i segueix topant amb la mitologia basc-navarresa.

Aquesta vegada entra en escena Inguma, un dimoni que aguaita als nens mentre dormen per robar-los l’últim alè.

Així, les morts sospitoses de diversos nadons enfilen amb les trames encara no resoltes dels anteriors lliuraments de la trilogia per configurar un final a l’altura d’una història que marcarà una fita dins de la novel·la negra espanyola.

Una dona denuncia que la mort sobtada de la seva néta, oficialment una mort de bressol, li sembla sospitosa després del comportament estrany del pare de la nena, que ha estat detingut quan intentava robar el cadàver pronunciant paraules inconnexes sobre lliurar a la seva pròpia filla.

El nadó té unes marques vermelloses a la cara que indiquen que hi ha hagut pressió i sembla clar que ha estat assassinada.

La investigació d’aquest cas portarà a Amaia i al seu equip a descobrir algunes irregularitats en casos semblants que es van produir a la vall en el passat, massa casos en una zona relativament petita.

I llavors, traslladat per ordre del jutge Marquina, l’assassí Berasategui apareix mort a la seva cel·la, després d’un coma induït per una droga que algú ha hagut de facilitar-li.

Trepidant i estremidora, la trama s’accelera cap a una resolució sorprenent, en què Amaia ha d’enfrontar l’autèntic origen dels successos que han assolat la vall del Baztan.

Una crueltat i perversió desumesurades que han transtornat l’ordre natural i s’han revelat com l’encarnació ineludible del mal.

I mentre una impressionant tempesta de neu sembla voler enterrar una veritat demolidora.

Dolores RedondoDolores Redondo que va començar a escriure la primera part quan ja tenia en ment la trilogia completa, ha esperat fins donar a llum l’obra íntegra per revelar que tota la història va començar quan, el 2011, va llegir una notícia sobre l’assassinat d’una nena a mans d’una secta a Nafarroa.

És un succés de la crònica negra que es troba sota secret de sumari i en ell estan implicades personalitats de tota la geografia: “A vegades hi ha la sensació que és gent inculta, fluixa, crèdula, però resulta que és gent integrada a la societat“.

Sobre la seva protagonista protagonista, afirma que és la barreja de moltes dones que coneix i que té com a tret principal que mai està segura del tot, de manera que tria amb l’esperança d’estar encertant.

Encara que de moment no contempla l’escriptura d’una altra trilogia, Dolores Redondo ja té escrita una nova novel·la negra que toca moltes coses que m’interessen“.

Primeres pàgines dePrimeres pagines

Llibres

  • El guardián invisible
  • Legado en los huesos
  • Ofrenda a la tormenta
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari