Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Eixam de dones

Multitud d’abelles amb la seva mestra, que juntes surten d’un rusc per formar una altra colònia.

eixam2És novetat aquesta setmana un llibre de recopilació de relats i historietes d’una gran riquesa gràfica realitzat només per dones i on es demostra a cada pàgina la gran i abundant creativitat de les seves autores. aquestes comparteixen amb el lector les seves preocupacions, la seva ràbia i els seus descobriments més bonics a través de les seves vinyetes. Les històries condueixen i submergeixen el lector en situacions quotidianes, surrealistes, terrorífiques i fins i tot iròniques, però sense perdre mai l’expressivitat dels dibuixos.

amirallesEl seu contingut s’ha de descobrir a pas lent, alentint la seva lectura, gaudint amb cada vinyeta i sobretot amb el nou relat que apareix. Algunes són històries romàntiques com #post-it; altres són delicades com Cándida; també hi ha les de malson com Superstición, o lluminosos com Un dia en el cámping Sol. També n’hi ha amb vocació didàctica com Históricas, així com les que ens inciten a la reflexió obligada com La Conferencia, La Horca o Obreras.

Aquest llibre és brunzit, és crit, és cant, és denúncia, és advertència. Les autores han volgut reunir-se per demostrar amb el seu treball que no té res en comú, que poden reunir el seu talent per oferir un recull d’històries gràfiques excel·lents. No cal desestimar el poder del còmic per impulsar el coneixement. El dibuix és un llenguatge universal ple de matisos.

Aquest còmic, amb portada de Maria Ferreros, està coordinat per Susanna Martín i les seves autores són Ana Galva, Srta. M, Sonia Pulido, Lola Lorente, Míriam Muñoz, Txus García, Gally, Paulapé, María Castrejón, Susanna Martín, Pupi Herrera, Clara-Tanit Arqué, Mamen Moreu, Elisa McCausland, Alejandra Alarcón, Ana García, Raquel GU, Lydia Sánchez, MP5, Carla Berrocal, Maria Ferrers i Cristina Durán.

Enjambre

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari