Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Vestido de novia. Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre - Vestido de noviaPierre Lemaitre va néixer a París el 1951. Escriptor i guionista, va crear la seva pròpia empresa de formació pedagògica adreçada a col·lectius com el dels bibliotecaris, per als quals ha impartit classes de literatura, i és autor de cinc novel·les policíaques, totes elles profusament premiades.

Amb el seu primer thriller, El novelista (2006), va rebre el Premi a la Primera Novel·la Policíaca del Festival de Cinema Policíac de Cognac, i iniciava la sèrie protagonitzada per l’inspector Camille Verhoeven, que inclou Alex i Sacrifices .

Va ser amb Nos vemos allá arriba que es va convertir en un fenomen de vendes (més de mig milió d’exemplars venuts a França. Ha estat considerada per la crítica com tot un esdeveniment literari i s’ha traduït a divuit idiomes. A banda del més prestigiós guardó francès, el premi Goncourt, ha obtingut el Prix Novel·la França Televisions, el Premi dels Llibreters de Nancy Le Point, i el Premi a la millor novel·la francesa de 2013 atorgat per la revista Lire.

Anteriorment va publicar Vestido de novia, un thriller psicològic que en paraules de l’autor volia que fos un llibre que a Hitchcock li hagués agradat portar a la gran pantalla.

Vestido de novia és una novel·la aclaparadora, original en el seu plantejament, de la qual només cal avançar l’arrencada per no espatllar la lectura: la protagonista és Sophie Duguet, una dona jove que, malgrat la seva edat, ja és vídua, té pare però també és òrfena de mare.

Sophie no entén què li passa, el seu equilibri psíquic comença a deteriorar-se. Ella mateixa ho nota: perd objectes, oblida situacions, és detinguda en un supermercat per petits robatoris que no recorda haver comès… Sophie és tot un misteri que els lectors haurem de desxifrar capítol a capítol.

El problema s’ageganta quan el nen que té cura per guanyar-se uns diners apareix mort en una casa en què només eren ells dos. Llavors s’adona de la barbaritat que ha comès i fuig per evitar a la Policía.

A Pierre Lemaitre la inspiració per a aquesta trama policíaca li va venir d’un llibre de psiquiatria, titulat L’esforç de tornar boig a l’altre.

Primer capítol dePrimeres pàgines de

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari