Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La meva guia de ioga

Practicant iogaEl ioga és una disciplina mil·lenària d’Orient, específicament de l’Índia, amb una tradició de 2000 anys. És una tècnica que treballa la ment, el cos i l’esperit i té diferents variants segons el lloc on es practica: Índia, Tibet i altres.

La paraula ioga procedeix de l’arrel sànscrita YUJ que significa jou, unió, llaç, unitat. Així doncs, ioga significa literalment unió, la unió de l’home amb la seva realitat superior, la fusió de l’home amb la realitat universal. Podríem dir que és “la unió amb un mateix”. El ioga treballa aquesta unió cos-emoció-ment-ser. La unió no cal crear-la. Existeix. Actuem, sentim, pensem, som. El cos ens acompanya cada segon de la nostra vida, estem pensant o sentint. La divisió és una ficció. Els hindús anomenen a aquesta ficció: “La il·lusió de la realitat”.

El seu objectiu és la integració harmònica de la personalitat, en la unió de la ment conscient amb els nivells més profunds de l’inconscient. Podem definir-ho com una tècnica d’autorealització i millorament de l’ésser humà, que aspira a la felicitat com un estat intern de pau inalterada.

Glòria Rosales i Gordana Vranjes, totes dues professores amb una llarga experiència, han estudiat els principals estils de ioga i han treballat amb centenars d’alumnes.

Glòria Rosales i Gordana VranjesGlòria Rosales va estudiar biologia a la Universitat de Barcelona. Va treballar com a directora d’art en una agència de publicitat dedicada a la conservació del medi ambient i els projectes socials a la ciutat de Nova York, on va viure durant 5 anys. En aquesta ciutat va començar la seva pràctica de ioga i meditació seguint la tradició més clàssica. Cada vegada més iogui i menys dissenyadora, va viatjar a l’Índia on va estudiar la filosofia del ioga i es va certificar com a professora a Kerala. A partir de llavors ha desenvolupat la seva pràctica i les seves classes d’Hatha dinàmic.

Gordana Vranjes és cofundadora de Yoga Dinámico Mandiram on va començar la seva dedicació per conrear, transmetre i practicar l’essència del ioga.

La meva guia de ioga
De les seves experiències va resultar el llibre La meva guia de ioga, que presentarem a la Biblioteca Joan Oliva i Milà el proper dijous 20 de maig. Una guia de llenguatge clar i directe on s’explica tot el que cal saber per la practica del ioga: des dels seus orígens a l’Índia, els diversos estils de ioga, o consells de com poder realitzat els exercicis a casa, amb 5 seqüències de ioga de 5, 15, 30, 60 i 90 minuts.

La presentació del llibre inclourà una sessió de ioga de 20-30 minuts amb les autores. La sessió es farà amb els assistents asseguts a la cadira, per practicar l’alineació de la columna i aprendre el camí de la respiració fins la relaxació.

En el llibre es descriuen 40 postures de les quals es destaquen els detalls més importants a partir de il.lustracions acuradament realitzades, obra de Pep Montserrat que van obtenir el Premi Junceda en llibres de no-ficció 2009.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari