Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Ja està aquí el Sonar!

El Festival de Música Avançada i Art Mutimèdia torna a aparèixer com cada any a Barcelona el proper 17, 18 i 19 de juny i com sempre amb una visita estrella en l’apartat musical: The Chemical Brothers. Al llarg dels seus divuit anys de trajectòria musical, Tom Rowlands i Ed Simons han batut tota classe de rècords, especialment quan es tracta d’actuacions en directe. La seva poció màgica, feta de flashbacks de techno, psicodelia, rock i ritmes tan grassos que semblen esclats, continua arrossegant audiències massives allà on va, gràcies a una forma d’entendre la música en directe basada en la diversió.

Chemical Brothers

Una mostra d’altres artistes que tocaran al Sonar en l’apartat musical són: Plastikman, Booka Shade, Kings Midas Sound, Broadcast, Flying Lotus, Hudson Mohawke, Sandwell Districto Aufgang.

Però a més de música el Sonar ens apropa també als documentals amb Synth Britania i als curtmetratges com Warp20 de Vicent Moon, Amplified Gesture de Phil Hopkins o We call it Skweee, tots en el SonarCinema.

Un altra categoria del festival és SonarImage que aquesta edició presenta el llargmetratge Finisterre. La pròpia concepció del filme és insòlita, amb un plantejament que parteix, en primer lloc, del rodatge i l’obtenció de les imatges per elaborar després el guió i, finalment, afegir els diàlegs. Aquest procés ha permès experimentar amb l’estructura clàssica d’una road movie i treballar amb la llibertat que proporciona no haver de cenyir-se a un guió tancat. El resultat és cinema singular i enigmàtic, prenyat d’una atmosfera molt particular, ple d’imatges d’una plasticitat inusual i un sentit de l’humor irònic i surrealista.

Sonar2010La múltiple oferta artística de Sónar es divideix entre les activitats de Sónar de Dia (en els espais del CCCB i el MACBA) i el Sónar de Nit (Fira Gran Via), juntament a actes paral·lels com els concerts a L’Auditori.

  • Programació
  • Entrades
  • Finisterre. És una història de dos fantasmes que peregrinen a Finisterre on segons la llegenda les ànimes han de fer penitència fins guanyar-se el cel.

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari