Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Nunca ayudes a una extraña. J.M. Guelbenzu

JM Belguenzu - Nunca ayudes a una extrañaNunca ayudes a una extraña, és la darrera novel·la de la sèrie de la jutge de primera instància i Instrucció Mariana de Marco, el protagonisme de ve compartit per un nou personatge, el periodista Javier Goitia, del que no sabem si ve per quedar-o no.

La novel·la està narrada alternant capítols en primera persona, els de Javier Goitia, i tercera que Mariana escriu a la seva amiga íntima Júlia, la arquitecte que ha anat apareixent en les últimes novel·les de la sèrie i que ara es troba de viatge de negocis al Brasil.

La comunicació a través d’e-mails entre els personatges vénen a resumir tant el progrés en la investigació com el progrés en l’enamorament, on la jutge, es converteix en el subjecte que mou els fils, però també en l’objecte atentament observat, d’aquí l’existència d’un narrador extern que constantment es recrea en la bellesa i atractiu d’aquesta jutge, com també ho fa i ja des de la primera escena els ulls curiosos de Javier Goitia.

Tornem a estar a una població càntabra d’importància, lloc on exerceix la jutge De Marco, després d’aquell viatge una mica enrevessat pel Nil que va ser la novel·la anterior, Muerte en primera clase. L’argument gira al voltant de Goitia, un periodista d’investigació de 54 anys que s’acaba de quedar sense feina a causa de que la seva empresa ha tancat i el periodisme ja no és el que era. Goitia ve a la ciutat a passar uns dies de vacances amb el seu amic Manolo, que regenta un bar al centre, i ja des de l’estació de Chamartín on agafa el tren els seus ulls no poden deixar de seguir l’atraient anatomia de la jutge.

Però aquesta intromissió no serà l’única, ja que es produeix un incident en el qual es veu embolicat, l’aparent violació d’una dona, Concepció Ares, i la implicació de Francisco Llorente, el fill juerguista d’una influent família de la ciutat. Poc després la mateixa dona apareix morta després d’haver caigut per la terrassa de casa. Una possible violació i un aparent suïcidi que instruirà la jutge De Marco. I en aquest context JM Guelbenzu es torna a recrear en el retrat, diguem vuitcentista, de les famílies benestants implicades amb l’alta burgesia de nou com a protagonista.

  • Ja podeu llegir el primer capítol de Nunca ayudes a una extraña
  • José Maria Guelbenzu a la biblioteca
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari