Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Cuina

La cuina catalana mostra una gran personalitat, de la mateixa manera que totes les manifestacions culturals a Catalunya.

El culte als productes del mar i de la terra i la riquesa i l’originalitat del receptari tradicional han estat el terreny abonat sobre el qual la cuina catalana s’ha convertit, en els últims anys, en un referent.

cuinaL’interès que ha despertat la seva creativitat ha servit perquè crítics i gastrònoms fixin la mirada en l’oferta gastronòmica catalana. Arrel d’aquest interès, l’any 2001, en plena eufòria gastronòmica, amb uns Adrià, Ruscalleda, Santamaria i molts altres que abanderaven una nova visió de la cuina i la restauració a Catalunya, i amb la intenció de respondre al públic interessat en aquest fenomen, va aparèixer la revista Descobrir Cuina, com a suplement de la revista Descobrir Catalunya. Més tard, però, vist la quantitat de lectors la seguien, va publicar-se individualment.

Després de 8 anys de liderar el sector de publicacions gastronòmiques, el 2009 els seus editors van prendre la decisió de renovar la imatge i continguts de la revista per posar-se al dia i adaptar-se a les exigències del mercat i dels lectors.

En aquesta nova etapa la renovada revista s’anomena Cuina. Amb un nou disseny i nous continguts, però mantenint la independència i el prestigi que li han permès respondre a les demandes dels gastrolectors i mantenir-se com un dels referents del seu sector a Catalunya.

A la seva línia editorial tenen cabuda tant la cuina moderna com la tradicional i la divulgació de productes, comerços i els millors restaurants i xefs catalans, alhora que ha incorporat les noves cares i tendències que han aparegut. També compta amb col·laboradors de prestigi com la xef Carme Ruscalleda o bé el pastisser Jordi Roca, a banda d’altres reconegudes firmes de la gastronomia a Catalunya.

cuina2La revista es divideix en tres blocs. En el primer, Mercat, s’hi tracten els productes gastronòmics, al segon, Fogons, es proposen receptes dels grans xefs del país, mentre que un tercer, Sortim, proposa restaurants i escapades.

Cuina és una revista “que no només parla de receptes, sinó de gastronomia”, segons afirma el seu director Josep Sucarrats, ja que a més de tractar la gastronomia catalana, considera com a imprescindible la d’altres països. D’aquesta manera, parla de cuines de tot el món.

Tot això, acompanyat per articles en profunditat que tracten els grans temes del moment per als amants de la bona taula.

Revista Cuina a la biblioteca
 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari