Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un estiu a l’Empordà, de Màrius Carol

És ben cert que l’estiu ens incita a buscar aquell esperat moment del dia, en el qual desconnectem de la resta del món i aprofitem per dedicar unes horetes de les vacances al plaer de la lectura.

Marius CarolUna bona proposta és la que ens presenta Màrius Carol al seu llibre Un estiu a l’Empordà, en el qual ret un doble homenatge, a l’Empordà i al periodisme, amb una novel·la costumista que ens descobreix un bon grapat d’històries glamuroses, barreja de realitat i llegenda, ambientades en aquesta fabulosa comarca.

Una masia envoltada de vinyes és l’escenari on trobem en Marc, un experimentat periodista que fa molts anys volta pel món fent de corresponsal per al seu diari de tota la vida. Ha estat a Londres, París, Sarajevo… Però ara es veu obligat a deixar la seva corresponsalia, i amb ella una vida que ha estat de tot menys plàcida i avorrida, per incorporar-se a la redacció amb un càrrec.

El seu retorn coincideix amb la sobtada mort del seu oncle que li deixa una magnífica masia envoltada de vinyes a l’Empordà, on ell havia passat els estius.

Un estiu aMentre intenta posar ordre al mas i de pas a la seva vida, Marc li comença a trobar el gust a la vida contemplativa, als paisatges de l’Empordà, i a gaudir de la gastronomia de la terra. Milers de records, olors, colors i imatges li vindran a la ment.

Fent un repàs a la casa, descobreix a la biblioteca una postal de l’any 1982 escrita per Romy Schneider i adreçada al seu oncle, en què un dels mites eròtics del cinema rememorava afectuosament la tarda que havien passat junts en aquell mas.

Encuriosit per la troballa, intentarà seguir la pista d’aquella sorprenent i improbable història d’amor, primer acompanyat d’una bloguera anglesa divertida i força lasciva, i després de la filla d’un antiquari amic, tan espectacular com seductora.

Dues dones ben diferents que el faran anar de corcoll i que l’ajudaran a decidir el seu futur: si retornar a la professió o retirar-se definitivament a l’Empordà.
 

Us recomanem que no deixeu de llegir Un estiu a l’Empordà: té de tot, una crisi, una bona notícia, dues dones oposades que són realment fabuloses i un protagonista carismàtic fins i tot en el seu pitjor moment, tot amanit amb els diferents ingredients humor, amor, sexe, cultura, gastronomia i periodisme.
 

  • Màrius Carol a la Biblioteca
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari