Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El Nao de Brown

Dillon presenta una història magistral. El guió funciona a la perfecció gràcies al seu art gairebé cinemàtic amb reminiscències a Milo Manara, però amb personatges molt més expressius. Un triomf dels còmics per a adults. Publishers Weekly

elnaoNao Brown pateix de trastorn obsessiu-compulsiu, però no del tipus paquet rentis les mans i netegis constantment. Nao té violentes obsessions macabres que l’obliguen a fer estranys titulars en la seva ment. Treballa a temps parcial en una botiga de joguines de disseny mentre intenta llançar la seva carrera com il·lustradora, i al mateix temps busca l’amor, aquest amor perfecte tan difícil de trobar. Però quan conegui l’home dels seus somnis, s’adonarà que aquests poden ser molt estranys. Gràcies a la meditació que utilitza per silenciar la seva ment i obrir el seu cor, Nao descobrirà que el món no és en blanc i negre, sinó en una gamma de grisos.

El Nao de Brown és una meravellosa col·lecció de temes visuals i literaris, marcada per un sentit de la vista compassiu i un ambient profundament dialògica. És un d’aquells llibres en què la paraula i la imatge conspiren junts en una harmonia inusual per als còmics.
 
gdillonLa lectura d’aquesta història gràfica de Glyn Dillon equival a experimentar un delicat i efímer procés d’il·luminació personal. Sovint les seves vinyetes són com records. Això es deu en part al fet que està ambientat en una zona del nord-oest de Londres i a l’honestedat amb què està escrit, representant els sentiments i experiències del protagonista que arriben a traspassar al lector per identificar-se amb Nao, el seu protagonista.

Una trama complexa, que entra i surt de la realitat del personatge, reflectint amb gran realisme tot el que passa pel seu cap, amb les seves obsessions, les seves tares i els seves constants i violents instints assassins. De les seves relacions personals i familiars, de la seva vida amorosa, dels seus remeis en forma de mantres amb els que intenta superar les seves crisis, de la seva faceta més creativa com a artista, i fins i tot de la seva vida espiritual com budista és dels que ens parla Glyn Dillon en aquest còmic que serà novetat a la biblioteca properament.

La ment inquieta et farà creure que ets tu, que tu ets ella. No ho ets. Jessica Hynes

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari