Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un Prado de butxaca

petitstresors

Aquest estiu es pot visitar al Caixa Fòrum de Barcelona una mostra d’art a través d’obres de petit format, es tracta de la exposició La belleza cautiva. Pequeños tesoros del Museo del Prado, on s’ofereix una selecció de 135 obres de petit format de mestres de la pintura com El Bosco, Tiziano, Brueghel el Vell, El Greco, Velázquez, Rubens, Goya, Madrazo, o Fortuny.

Moltes d’aquestes obres d’art van ser durant dècades destinades al consum privat de l’alta societat que s’ho podia permetre, i són pintures que permeten establir una intimitat molt propera amb el visitant degut a ser obres de petit format que permeten veure i gaudir, com afirma la comissària de la mostra, Manuela Mena, de detalls com els insectes en les fullaraques de Brueghel o els rajolins de sang que cauen d’un petit crucifix sobre els sants en un oli de Vicent Macip.

ateneapartenosLa constant invitació al públic a mirar les obres exposades a través de recursos expositius com finestres o càmeres fosques que estan a l’altura dels ulls del visitant, permet gaudir detalladament d’aquestes petites però meravelloses obres d’art com l’escultura en marbre d’Atenea Partenos, de finals del segle II dC. I ho permet fer a través d’un sorprenent muntatge que facilita la seva contemplació més íntima i la seva immersió en la extraordinària bellesa que tanquen, la seva originalitat i la seva raresa.

Tots els gèneres i els temes, des de la mitologia, les imatges de devoció i els retrats, a la naturalesa, a la reflexió sobre l’ésser humà, l’exaltació del poder i la vida quotidiana, i també, els diferents suports i tècniques, com marbre, taula, llenç, pissarra o coure, es barregen en aquesta exposició pictòrica. Les seves obres estan ordenades de manera cronològica i tracen un intens recorregut per la història de l’art, des de finals del segle XIV i principis del XV fins Goya i el segle XIX amb Fortuny. De forma excepcional, aquesta exposició s’exhibirà a Barcelona durant els cinc propers mesos, fins a la primera setmana de l’any 2015.
 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari