Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El meu amic Dahmer

dahmerUn trabajo muy sólido. Los orígenes del repugnantge asesino en serie Jeffrey Dhamer son explorados en este libro excelente. Disfrútalo: te dejará aniquilado. James Ellroy

Jeffrey L. Dahmer, sobrenomenat El carnisser de Milwaukee, va ser un dels assassins en sèrie més terrorífics de la història dels Estats Units. Va ser detingut per la policia al juliol de 1991 i va confessar haver abusat sexualment, matat i esquarterat a disset homes; a més, va reconèixer haver realitzat diverses pràctiques caníbals i necròfiles amb els cossos. Va ser condemnat a 936 anys de presó.

Derf Backderf ens submergeix en els seus anys d’estudiant a l’Escola de Eastview i a l’Institut de Revere per mostrar-nos un prisma proper i versemblant de l’adolescència de Jeffrey Dahmer que acabaria convertint-se en un dels assassins en sèrie més grotescs, inquietants i tristament famosos de la història recent dels Estats Units.
 
Ens descriu al jove Dahmer com un noi, que la seva peculiar singularitat, li reservava una difícil travessia de solitud en els complicats anys de l’adolescència. Aïllament que també es reproduïa a casa, degut principalment al difícil matrimoni dels seus pares, que van ignorar sistemàticament a Jeffrey en uns anys fonamentals en la formació de la seva personalitat.

defdAixí, se’ns presenta a Dahmer com un noi extremadament tímid, tranquil i sense amics, el típic estudiant al que no se li sol prestar atenció i del qual ningú se’n recorda. Però l’autor sí que és capaç de recordar perquè, tot i que no van ser mai amics, tot i que el títol d’aquesta història ens vol fer creure el contrari, Backderf i els seus companys van utilitzar Dahmer i les seves rareses per gastar bromes i ficar-se en múltiples embolics.

Derf Backderf no pretén disculpar o justificar els actes de Dahmer basant-se en una adolescència desgraciada, però sí que es pregunta què hauria passat si algun professor s’hagués adonat que alguna cosa no anava bé i hagués fet alguna cosa. També es planteja per què cap dels seus companys va donar la veu d’alarma quan va descobrir que el jove tenia un múltiples problemes, i què era exactament el que tenia d’estrany perquè ningú volgués acostar a ell.

Còmic

Mi amigo Dahmer

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari