Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els riscos d’Internet

nens_internetMolts pares estan molt preocupats, i no els falta raó per a això, pel que veuen i per on naveguen uns nens que, en moltes ocasions, superen en coneixements tecnològics als seus progenitors. Aquests no veuen altre mitjà de desconnectar als seus fills de les xarxes socials i limitar l’ús d’Internet sota estricta supervisió però la realitat és que aquest tampoc és el camí. El món és ja tan digital com físic i avui en dia aïllar un nen d’aquest món no és fer-li un favor per al futur.

La primera recomanació a fer aconsella no prohibir les xarxes socials. És inevitable que el cercle d’amistats dels adolescents, no cal oblidar que la llei prohibeix l’accés a comptes de Facebook o Twitter fins a l’edat de catorze anys, estigui en elles i acabarien accedint d’amagat, el que és encara més perniciós.

internetkidsLa segona recomanació és la d’utilitzar les eines de control dels pares i mares que tots els dispositius tenen. Ja sigui a l’ordinador, tauleta, o el mòbil, mitjançant sistemes com el Kids Mode, o fins a les vídeo consoles, tots i cadascun dels dispositius connectats a Internet tenen mètodes per a restringir l’accés dels menors a certs continguts sense la clau dels pares.

Però el primer pas per protegir els nens i adolescents és fer-los veure que són els primers responsables dels continguts que publiquen i sobretot també anar amb molta cura de els arxius que comparteixen, com són les imatges i qualsevol element que comporti dades personals. Una de les eines de protecció més interessants i recomanables és Qustodio, tant per l’amplitud de les plataformes en què es pot aplicar com pels diferents nivells de privacitat i usabilitat que ofereix.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari