Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Una trampa para cuervos. Ann Cleeves

Ann Cleeves - Una trampa para cuervosAnn Cleeves, nascuda a Gran Bretanya l’any 1954, va començar a escriure quan ella i el seu marit, de professió guardaboscos, es van instal·lar a la reserva natural de l’illa Hilbreen una regió en què hi havia poc més que fer que observar els ocells.

L’illa era un lloc inhòspit, on no hi havia aigua ni electricitat i davant d’aquests inconvenients, Cleeves va començar a escriure la seva primera novel·la, protagonitzada pel naturalista George Palmer-Jones.

Amb el temps l’escriptora britànica ha publicat més d’una vintena de títols i ha estat premiada amb guardons com el Gold Dagger 2006 i a entrar a formar part del Specsavers Crime Thriller Awards al costat de noms com Agatha Christie o Arthur Conan Doyle.

La seva sèrie policíaca protagonitzada per Vera Stanhope aviat es va tornar molt popular i, a més d’adaptar-se la televisió a Gran Bretanya, li ha valgut molts premis i s’ha publicat en més de vint països.

Una trampa para cuervos és la primera novel·la protagonitzada per la inspectora Vera Stanhope que comença amb l’arribada de la biòloga Rachel Lambert als Peninos del Nord, un paisatge entre Anglaterra i Escòcia, per liderar un projecte mediambiental, juntament amb Anne, una botànica local, i Grace, una zoòloga a la qual no coneix.

En arribar al seu refugi, Rachel es troba el cadàver d’una vella amiga que, aparentment, s’ha suïcidat; però de seguida comença a sospitar que algú l’ha matat. Després d’una altra mort inexplicable, la inspectora Vera Stanhope, una dona madura que no sempre utilitza els mètodes més ortodoxos, apareix en escena.

Una fascinant novel·la negra ambientada en una suggerent camp que posa en escena un suposat suïcidi, tres personalitats femenines fortes i una opaca investigació amb molts interessos ocults.

Primer capítol dePrimer capítol de Una trampa para cuervos

Llibres

Una trampa para cuervos

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari