Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los cuerpos extraños. Lorenzo Silva

Lorenzo Silva - Cuerpos extrañosLorenzo Silva, nascut a Carabanchel el 1966, ha escrit, entre d’altres, les novel·les La flaqueza del bolchevique, finalista del Premi Nadal 1997, Noviembre sin violetas, La sustancia interior, El urinario, El ángel oculto, El nombre de los nuestros, Carta blanca, Premi Primavera 2004, Niños feroces i la Trilogía de Getafe: Algún día, cuando pueda llevarte a Varsovia, El cazador del desierto i La lluvia de París.

És autor dels llibres de relats El déspota adolescente i El hombre que destruía las ilusiones de los niños, y del llibre de viatges Del Rif al Yebala. Viaje al sueño y la pesadilla de Marruecos.

El 2006 va publicar al costat de Luis Miguel Francisco Y al final, la guerra, un llibre-reportatge sobre la intervenció de les tropes espanyoles a l’Iraq, el 2008 un assaig sobre El Derecho en la obra de Kafka i el 2010 Sereno en el peligro. La aventura histórica de la Guardia Civil , Premi Algaba d’assaig.

A més, és autor de la sèrie policíaca protagonitzada pels investigadors Bevilacqua i Chamorro, iniciada amb El lejano país de los estanques, Premi Ojo Crítico 1998, a la qual van seguir El alquimista impaciente, Premi Nadal 2000, La niebla y la doncella, Nadie vale más que otro, La reina sin espejo, La estrategia del agua i La marca del meridiano, Premi Planeta 2012.

Ara ens presenta Los cuerpos extraños, on retrobem al brigada Rubén Bevilacqua i la jove sergent Virginia Chamorro. El primer, etern divorciat, pare d’un noi que ja no és un nen i tocant ja el mig segle, comença a veure el final d’un recorregut que té por de fer en solitari.

Quant a l’encara jove sergent Chamorro, tot i que ja prop dels quaranta, és la primera vegada que la seva determinació i la seva fortalesa semblen flaquejar per alguna cosa que, de moment, prefereix no confiar al seu cap i amic. També ella, encara que intenti somriure, té por de la soledat.

Mentre passa el cap de setmana en família, el brigada Bevilacqua rep l’avís que el cadàver de Karen Ortí Hansen, l’alcaldessa d’una localitat llevantina ha estat trobat per uns turistes a la platja.

Quan Bevilacqua i el seu equip arriben i es fan càrrec de la investigació, el jutge ja ha aixecat el cadàver, les
primeres disposicions estan preses i s’està preparant el funeral.

El lloc és un vesper en què es desfermen tota mena de rumors sobre la víctima, una jove promesa que venia a trencar amb les maneres i corrupteles dels vells mandarins del partit i que apostava per renovar la manera de fer política.

Qui i per què voldria eliminar aquesta jove que havia entrat en política amb vocació veritable i voluntat ferma? La constel·lació de personatges als quals Bevilacqua i Chamorro han d’interrogar és variada i inquietant. No es tracta d’una simple investigació d’assassinat. Hi ha molts altres crims, que tenen a veure amb el totxo, i que des de fa temps romanen impunes en aquesta comunitat.

A més, el descobriment de la seva agitada vida sexual de Karen, que pot qualificar-se de tot menys insípida, llança sobre el cas una llum pertorbadora.

Primer capítol de Primer capítol de

Però no hi ha molt temps per indagar i en aquesta ocasió Bevilacqua i Chamorro han d’afanyar-se a exposar una hipòtesi en un foc d’interessos creuats, en què la causa de la jove política és també la causa de la integritat personal, de la qual el país sencer sembla haver-se mogut.

La complexitat entre la vida privada i pública es posa aquí a contrallum. Què és realment important en el tarannà d’un polític, la transparència de la seva gestió o la seva vida sexual? Importa que un governant tingui relacions extramatrimonials, tant com per ser xantatge? O importa que ompli-o no-les seves butxaques?

El territori per on avancen els incansables i constants Bevilacqua i Chamorro és un camp minat. Però ells saben caminar amb bon peu. I assenyalen i expliquen al lector el mecanisme de l’enriquiment il·lícit.

Lorenzo Silva a la BibliotecaLorenzo Silva a la Biblioteca


Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari