Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per juny, 2018

El final de todos los agostos, Alfonso Casas

portada_el-final-de-todos-los-agostos_alfonso-casas_201705311359

De todos los caminos que no recorrí…el tuyo es por el que más me pregunto

Ara fa uns anys, Alfonso Casas (Saragossa, 1981) va acompanyar una de les seves il·lustracions amb aquesta frase, que ha estat la llavor del seu darrer treball: El final de todos los agostos.

I és que, qui més o qui menys, alguna vegada s’ha parat a pensar què hauria estat de la seva vida si hagués pres una altra decisió en algun moment concret. Qui no s’enrecorda d’aquell amic d’infantesa amb qui passava els estius a la platja? Qui no s’ha preguntat algun cop què se n’haurà fet d’ell? Precisament això és el que li passa a en Dani, el protagonista de El final de todos los agostos. Quan falten pocs dies per casar-se, emprèn un viatge físic (tot i que principalment emocional) al poble costaner on passava els estius, amb el pretext d’una exposició de fotografies. Des de ben petit, en Dani duia una càmera de fotos a les mans i, amb els anys, això no ha pas canviat. Ara, vol tornar a fotografiar els mateixos paisatges que va immortalitzar de petit i, per aquest motiu, torna al lloc on passava les vacances, que no havia tornat a visitar des de finals de l’estiu del 97. Però més que els llocs, en Dani busca aquell amic de cabell pèl-roig amb qui compartia estiu rere estiu.

il·lustració

El final de todos los agostos és un retorn a la infantesa i a l’adolescència en què el seu autor canvia totalment l’estil d’obres anteriors, com per exemple, Sentimental, amb els seus característics colors negre i vermell. En aquesta nova proposta, Casas contraposa els grisos, que fa servir per il·lustrar les escenes actuals, amb els colors que inunden les escenes d’infantesa i joventut. A més a més, el llibre inclou algunes il·lustracions en paper vegetal per comparar l’ara i l’ahir d’alguns personatges i d’algunes situacions.

Sin+t-tulo2

Si us ve de gust aquesta mirada nostàlgica, no dexeu de reservar El final de todos los agostos a la biblioteca Joan Oliva!

Còmics

 • El final de todos los agostos
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Historia de un caracol que descrubrió la importancia de la lentitud. Luis Sepúlveda

  caracol

  ‘Los caracoles que habitan el País de los Dientes de León llevan una vida apacible, calma y silenciosa, a salvo de animales salvajes y otros peligros. Entre ellos se llaman simplemente “caracoles”. Hasta que uno de ellos considera injusto no tener nombre, y descubrirá por qué son tan lentos. A pesar de los consejos de todos, el caracol inconformista emprende un viaje en el que conocerá a un melancólico búho, una sabia tortuga y unas hormigas muy organizadas. En su aventura, con situaciones en las que estará en juego la vida de sus camaradas, el caracol Rebelde no sólo encontrará respuesta a sus preguntas, sino que averiguará la importancia de la memoria y la verdadera naturaleza del valor.’

   
  El dibuix de la coberta ja ens posa en l’espai on passa la història. Un cargol sol envoltat de la flor de dent de lleó. I durant la narració, la lletra està acompanyada d’il·lustracions en blanc i negre que representen el que ocorre en el capítol.
   
  L’autor ha dedicat aquest llibre als neus nets. La idea va sorgir després que un d’ells, en Daniel, li preguntés: per què el cargol és tan lent? I des d’aquell moment es va dir que escriuria una història per respondre’l. Amb la faula també respon a les inquietuds de la societat actual i de la necessitat d’anar més a poc a poc per copsar el que passa al nostre entorn i prendre consciència del que no veiem perquè ho portem incorporat. ‘He aprendido la importancia de la lentitud y, ahora, he aprendido que el País del Diente de León, a fuerza de desearlo tanto, estaba dentro de nosotros mismos…’
  Rebelde, el nom del cargol protagonista, és molt significatiu. És el que vol emprendre el camí del canvi, el que arrossega els altres a ser diferents i a trobar l’essència de la seva existència.
   

  IMG_0852

   
   
  Luis SepúlvedaLuis Sepúlveda, escriptor xilè, és conegut, també, per la novel·la per a infants ‘Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar’, de l’any 1996, però ha escrit altres novel·les que, fins i tot, s’han portat al cinema com és el cas de ‘Un viejo que leía novelas de amor’ i un relat, ‘Café’, que s’ha adaptat al curtmetratge.
   
  Altres escrits:

 • Crónica de Pedro Nadie, 1969. Primra novel·la publicada.
 • Nombre de torero, 1994.
 • Hot line, 2002, gènere negre.
 • Los calzoncillos de Carolina Huechuraba, 17 crónicas, Aún Creemos en los Sueños, 2006.
 • La lámpara de Aladino, 2008.
 • La sombra de lo que fuimos, 2009.
 • Historia de un Perro llamado Leal, 2016.
 • El Fin de la Historia, 2017.
 •  
   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Quan i on veure ocells a Catalunya. Ricard Gutiérrez

  Quan_i_on_veure__55a438ef23953_250x400 Si t’agraden els ocells i t’apassiona la seva observació, estem segurs que t’agradarà una de les novetats que la biblioteca ofereix aquesta setmana: ‘Quan i on veure ocells a Catalunya’ de Ricard Gutiérrez.
   

  ‘L’observació dels ocells és una porta d’entrada a l’estima de la natura i de l’entorn que ens envolta. La gran diversitat de formes, colors, adaptacions ecològiques, cants i estratègiques vitals dels ocells ens parlen d’ecologia ‘en directe’, ja que la pròpia existència de les aus va lligada a la dels hàbitats on viuen. Diuen que la maduresa d’una societat avança en paral·lel a l’estima del medi que l’envolta.’


   
  En aquest llibre sabràs en què consisteix l’observació dels ocells, quina quantitat hi ha a Catalunya (no t’ho creuràs, 441 espècies! de 74 famílies diferents!), la manera més idònia d’identificar un ocell… El cos principal, però, del llibre és una presentació mensual. Cada mes conté una introducció global al que podria representar el mes des del punt de vista ornitològic, seguida ‘un conjunt de propostes:

 • Generals, per a tothom. Inclou fenòmens que passen aquell mes com l’arribada o marxa d’alguna espècie, suggeriments per visitar alguns indrets del territori…
 • De caire familiar, per a grups i persones que s’inicien en l’observació dels ocells. Propostes més enfocades a l’iniciació en el món dels ocells, però no molt específiques.
 • Ornitòlegs curiosos i aficionats a l’observació de rareses.
 • Altres informacions que trobaràs: llistat d’ocells, censos, seguiments d’alguns ocells, estudis sobre avifauna urbana, activitats, mapes, etc.
   
  Ricard_Gutierrez Com ens diu el mateix Ricard a la presentació:

  ‘Des de petit, quan acompanyava el meu avi a voltar, a veure algun conill i a gaudir d’aquell bosc de pins i alzines a Sant Vicenç dels Horts, em cirdaven l’atenció els diferents cants que s’escoltaven. Més tard, quan era part d’un centre excursionista i pujàvem muntanyes i fèiem travesses, sempre trobava a faltar saber de qui era aquell rastre o aquella ‘aguila’ quina seria.’


  De gran va estudiar biologia i està especialitzat en zoologia. Ha estat director de les Reserves Naturals Delta del Llobregat i ha didrigit la xarxa d’espais naturals protegits. Ha publicat diversitat d’articles científics…
  Els seus principals interessos en el camp de l’ornitologia són l’estatus dels ocells al seu àmbit biogeogràfic i l’esclariment dels seus patrons d’aparició, la conservació dels ocells litorals i marins i la difusió de l’ornitologia.
   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Ayuda psicomotriz. Annie Bodon

  ergon_libro_ayuda_psicomotriz Una de les novetats del racó de pares que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest llibre dedicat a la psicomotricitat dels infants.
   
  A ‘Ayuda psicomotriz’ us apropareu a l’apassionant món del desenvolupament infantil, la psicomotricitat i el joc lliure. Aquest últim té molta importància en la consecució d’una autoestima saludable, en la construcció de la personalitat global de l’ésser, des del punt de vista motor, cognitiu i emocional. El nen es desenvolupa per mitjà del moviment, l’acció, el joc, la comunicació, la confiança i el plaer d’actuar. Actuar és pensar.
   
  Trobareu una descripció minuciosa del mètode i les bases d’actuació de Bernard Aucouturier amb el suport de casos reals: nens amb alteracions de la conducta i d’altres amb problemàtiques més greus: ceguesa, paralisi cerebral, mutisme selectiu…
   
  Al pròleg, la Dra. Paloma Sánchez de Muniain (metgessa rehabilitadora, especialista en discapacitat infantil) comenta com és d’important l’etapa infantil per a la construcció d’una vida adulta plena. És l’època durant la qual es desenvolupen les competències perceptives, motores, cognitives, lingüístiques, socials i emocionals. La rehabilitació infantil s’entén dins del nou concepte d’“atenció al desenvolupament” proposat per la Unió Europea, és a dir, com una part del conjunt de mesures sanitàries, socials i educatives dissenyades per prevenir i tractar les alteracions de l’evolució.
  La rehabilitació infantil té una dimensió terapèutica específica: el tractament del nen amb dany o alteració de la funció motora. Però comparteix amb altres disciplines la dimensió preventiva i social.
   
  Annie Bodon, l’autora, és especialista en psicomotricitat.
   
  El llibre consta de cinc capítols:
   
  1. La psicomotricitat. El punt de vista de Bernard Aucouturier.
  2. Simbiosi mare-fill.
  3. Casos clínics: nena afectada de ceguesa, nen/a afectat de paràlisi cerebral, nens amb bloqueig emocional
  4. Els límits.
  5. Testimonis.

  “La mejoría no solo fue para nuestra hija. También se vio fortalecido nuestro vínculo emocional con ella. Esto ha tenido un efecto clarísimo en la convivencia y en la felicidad de toda la familia”.

   
  Us deixem amb un vídeo on podreu veure un seminari que el mestre Bernard Aucouturier va impartir a Bilbao a l’Escuela Internacional de Práctica Psicomotriz PEI-EIP.
   

   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Lena, Daniel Vázquez Sallés

  Lena“Soy un ser con dos vidas. La de asesino frío y despiadado, y la de padre rumiante de una familia de apocados. Mi primera vida es auténtica y llegué a ella desnudo con el único deseo de ser amado. La segunda, la del honrado padre de familia, es una tapadera, una falacia que me sirve como puerto al que recalar antes de volver a zarpar en busca de la mujer que me abrió las puertas de su jardín secreto”.

  Reconeix l’autor, en Daniel Vázquez Sallés, que feia anys que volia escriure una història d’amor entre un assassí per encàrrec i una escriptora. Aquest 2018 i de la mà de l’editorial Alrevés ha vist la llum Lena, que ja podeu reservar a la biblioteca Joan Oliva ja que és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana. Sí, perquè Lena és una novel·la policíaca que es sustenta en una història d’amor entre dos personatges de dubtosa moralitat.

  Els dos personatges principals són Martín Vidal i Elena Cohen. El primer té una doble vida “en un treball fictici, en una empresa fictícia amb seu en un país fictici“, casat amb Irene i pare de dos fills bessons, que té un alter ego: l’assasí per encàrrec Knopfler. logo blog genere negre_AMB LLETRESLa segona és la Lena que dona títol a la novel·la, una escriptora que només s’interessa per aquelles persones que poden proporcionar-li material per als seus llibres. Tots dos, Martín i Lena, tenen en comú la seva doble vida. L’un per cometre els seus crims i tenir una vida assenyada que li permeti una aparent normalitat i l’altra per tal d’escapar-se de la realitat i viure altres vides que li siguin d’utilitat per a la seva creació literària.

  Daniel Vázquez Sallés va néixer a Barcelona el 1966 i va estudiar Ciències de la Informació a la UAB. És autor de llibres com ara Flors negres per a Michael Roddick, Comer con los ojos, La fiesta ha terminado, El intruso, Recuerdos sin retorno. Para Manuel Vázquez Montalbán i Si levantara la cabeza.

  Llibres

 • La fiesta ha terminado
 • Flors negres per a Michael Roddick
 • Lena
 • Recuerdos sin retorno: para Manuel Vázquez Montalbán
 • Si levantara la cabeza
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Pirates a la vista. David Long

  IMG_0847-crop La novetat d’aquest mes de juny a la sala infantil de la biblioteca Joan Oliva i Milà és ‘Pirates a la vista’ de David Long i les il·lustracions, d’Harry Bloom.
   
  Qui vol ser grumet d’aquest vaixell?
   
  Aquest llibre amaga més de 200 secrets!
   
  Amb l’ajut de la lupa navega pels set mars. T’espera una gran aventura on descobriràs la vida de deu pirates que van existir de veritat, aprendràs coses sobre la vida en alta mar, sobre i sota coberta, i exploraràs fins al més mínim detall alguns dels moments clau de la història de la pirateria.
  Coneix Barbanegra i les seves apassionades batalles, James Ford, que va ser jutge de tribunal de dia i pirata de riu a la nit, i Anne Bonny i Mary Read, que van demostrar que les dones pirates poden ser tan poderoses com qualsevol home.
   
  El llibre conté diferents escenes, amb diferents pirates. Has de llebir el text per esbrinar què passa cada moment. Quin pirata està robant els mariners, saquejant els vilatans o celebrant una festa a costa del botí dels mercaders?
   
   
  IMG_0848-crop Henry Avery, el rei dels pirates (1659-C.1699). És el pirata que va aconseguir més tresors!
   
  En aquesta escena busca i troba: el pirata afortunat, mosquets, canons, cordes i ganxos, pistoles i sabres, bandera, tresors, la filla de l’emperador…
  Henry Avery es va fer pirata després de servir a la Marina Reial Britànica i lluitar com a corsari. Es va erigir com a capità d’una petita flota de naus pirates i va posar els ulls en un comboi de vaixells que pertanyien a un mandatari indi, l’emperdor mogol… I la resta, l’has de descobrir!
   
  A l’escena que segueix hauràs de trobar uns quants tresors. Al fons del mar n’hi ha moltíssims! I també hi ha molts caçadors d’aquests objectes tan valuosos: metalls preciosos, cofres, quadres, joies, espases, sacs amb monedes…
   

  IMG_0850-crop

   
  Et desitgem que trobis tots els tresors possibles i que quedis bocabadat amb la vida d’aquests pirates!!
   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Especias: Heroínas de la salud. Natasha MacAller

  Una de les novetats que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest magnífic llibre sobre les espècies. A ‘Especias, heroínas de la salud’ trobareu les aplicacions nutricionals i mèdiques de trenta espècies comunes amb una mostra de receptes. D’aquestes trenta espècies, us fem una petita relació:
   
  Per al sistema immune:

 • Cúrcuma, considerada la més poderosa del rebost. Antioxidant i antisèptica, antiinflamatòria i analgèsica. Ajuda el fetge a eliminar triglicèrids i colesterol LDL.
 • Comí, és un humil fruit sec. Ajuda a reduir l’estrés i el sucre a la sang, entre d’altres.
 • especias

 • Raspadura de cítric, ingredient secret d’una amanida, una sopa de pastanaga, etc. Conté molta més vitamina C que el suc o la polpa.
 •  
  Per netejar l’organisme:

 • Canyella, dolça i bona. Redueix el sucre a la sang i la pressió sanguínia. Allisa la pell i guareix les ferides.
 • Romaní, herba mediterrània que ajuda en els dolors d’estómac…
 • Llorer, antioxidant, ajuda a combatre la diabetis tipus 2, millora les digestions
 • Hisbiscus, la vermella refrescant. Antioxidant, alts nivells de vitamina C, antisèptica, diurètica i laxant suau.
 •  
  Per donar energia:

 • Grans de pebre negre, la més usada a la cuina després de la sal. Augmenta el ritme del metabolisme. La piperina ajuda a d’altres especies a incrementar les seves propietats.
 • Cilandre, és calent i astringent, calma l’acidesa d’estómac, diurètica, antibacteriana, antiinflamatòria, anticàncer…
 • Cacau, l’aliment dels Déus. Antioxidant, antidepressiu…
 • Nou moscada, fruita tropical, mòlta es fa servir per a pastissos. S’usa contra simptomes gastrointestinals: diarrees, nàusees, vòmits, gasos…
 • Tamarinde, de gust agredolç té propietats que ajuden a alleugerir la inflamació i el mal de coll i la conjuntivits. Conté vitamines del grup B, potassi, vitamina K…
 •  

  Collage hibiscus Menta IMG_4962-crop Romaní IMG_4960

   
  Per donar calor:

 • Gingebre, útil per a la digestió i les nàusees…
 • Llavor de mostassa, la petita llavor de la mostassa és bona per al sistema immunològic, laxant…
 • Rave picant, aquest tubercle conté bastants compostos que s’estan provant per afavorir la funció pulmonar, la digestió, les articulacions, els músculs i el sistema immune…
 • Wasabi, planta japonesa rica en vitamines A, C i del grup de les B. Antimicrobià, anticancerigen, antiinflamatori…
 • Natasha MacAller
  Per a reparar:

 • All, el secret de la joventut. S’usa en totes les cuines del món.
 •  
  Per a calmar:

 • Salvia, la de la meditació. Antioxidant, reforça la memòria i preveu la malaltia de l’Alzheimer.
 • Menta, la refrescant. Serveix per reduir els simptomes del dolor abdominal, problemes digestius…
 •  
  Natasha MacAller, l’autora del llibre, és una ballarina que s’ha dedicat a la cuina en les estones lliures. Ha intentat aplicar la disciplina del ballet al món culinari. Pel que fa les receptes, ha comptat amb la col·laboració de José Andrés, April Bloomfield, Peter Gordon, Judy Joo i Lidia Bastianich.
   
   

  Cacao-crop Nou moscada raspadura-crop Tamarinde-crop

   
   
  Llibres Llibres a la biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  20 de Juny, Dia Mundial del Refugiat

  coberta marwan

  En motiu del dia mundial del refugiat avui us volem parlar de dos llibres molt especials. El primer és El Camí de Marwan, escrit per Patricia de Arias i il·lustrat per Laura Borràs, un àlbum que l’any passat va obtenir als Bologna Ragazzi Awards la Menció Especial en la categoria New Horizons , el trobareu publicat en català per l’editorial El Cep i la Nansa, dins la col·lecció Tresors.

  Marwan és el protagonista d’aquesta història i de la història de tantes persones refugiades que han de deixar la seva terra, a contracor i fugint d’una guerra. El text, està escrit d’una forma poètica, dotat d’una musicalitat suau, melangiosa però marcada per l’esperança d’arribar a un lloc millor i algun dia poder tornar a casa. L’acompanyen unes il·lustracions que fan que la narració encara agafi més força. Són bellíssimes, hi predominen els colors càlids i estan fetes utilitzant aquarel·les i tinta.

  En aquesta, veiem al Marwan, empitit, amb una bossa que pesa molt a l’esquena, caminant, creuant un desert que sembla no acabar-se mai.

  desert

  Camino… i no sé quan arribaré, no sé on arribaré. Carrego una bossa pesada.

  En Marwan camina sense mirar enrera, i durant les nits sommia amb la seva mare, que li recorda que segueixi endavant, carregat de coratge i de memòria. La il·lustradora ha representat la mare del Marwan amb una lluna riallera de llarga cabellera negra.

  lluna mare

  Sovint, en la nit freda, la crido en somnis. Ella ve i m’acotxa amb els seus cabells negres i les mans de farina.

  Tot i adreçar-se a un públic infantil, aquest és un àlbum, amb diferents lectures, que el podran gaudir petits i grans. El trobareu en exposició com a novetat d’aquesta setmana a la sala infantil, a partir de la propera us el podreu emportar amb préstec, al igual que la segona proposta que us fem a continuació.

  sinfronteras

  De la mà de la il·lustradora barcelonina Imapla i publicat per l’editorial Libros del Zorro Rojo ens arriba ”Sinfronteras“. Es tracta d’un llibre-joc, en forma de quadern, en el que l’autora ha escollit les banderes de 45 països dels cinc continents i les ha dividit horitzontalment amb l’objectiu de fer les combinacions més inversemblants per a lectors de 0 a 100 anys, amb ganes de jugar i d’explorar. Es poden arribar a fer més de 2.000 combinacions, inventar-se noms de països i noves banderes, de manera que la diversitat es converteix en aliada de la creativitat i sorgeixen noms com COSTA-GUAI, ALE-GRÍA, MEXI-UNIDOS o BOLI-CIA. Aquest és un llibre que, de retruc, també ens convida a reflexionar sobre la possibilitat de crear un nou ordre mundial sense fronteres i sense límits a la imaginació.

  Llibres

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  No hi ha comentaris

  El cazador, Lars Kepler

  el cazador de Lars KeplerA hores d’ara, ja no és cap secret qui s’amaga darrere de Lars Kepler (pseudònim que és, alhora, un homenatge cap a Stieg Larsson -autor de la sèrie Millenium- i cap a Johannes Kepler -científic alemany del segle XVI-). Durant uns mesos, quan van publicar El hipnotista, la seva primera novel·la, el matrimoni format per Alexandra Coelho i Alexander Ahndoril van amagar la seva veritable identitat. L’èxit, però, va fer inevitable que la identitat d’aquesta parella d’escriptors sortís a la llum pública i que els seus lector descobrissin qui era realment Lars Kepler.

  Des d’aquell primer llibre, la sèrie protagonitzada per l’inspector Joona Linna i per l’agent Saga Bauer ha crescut, al mateix ritme que els seus seguidors, amb cinc títols més. Després de El hipnotista van arribar El contrato, La vidente, El hombre de arena, En la mente del hipnotista i El cazador. Aquest darrer títol, que acaba d’arribar a casa nostra ara fa pocs dies, és la novetat de gènere negre d’aquest setmana a la Joan Oliva.

  SÈRIE JOONA LINNA i SAGA BAUER

  el hipnotista el contrato la vidente
  el hombre de arena portada_en-la-mente-del-hipnotista_lars-kepler el cazador

  A El cazador, Joona Linna és troba empresonat en un centre penitenciari de màxima seguretat. logo blog genere negre_AMB LLETRESNomés té un objectiu: complir la seva comdemna i començar una vida nova. Però els seus plans canvien radicalment quan un alt càrrec del govern li fa una proposta que farà que repensi els seus plans de futur: la llibertat a canvi de col·laborar en una investigació. És així com l’inspector d’origen finlandès Jonna Linna tornarà a treballa mà a mà amb la detectiu Saga Bauer.

  El caçador és com es fa dir un terrorista que ja ha començat a cometre els seus terribles crims. Només una pista: abans d’assassinar les víctimes fa que escoltin una cançó de bressol. A més a més, tot apunta que aquest assassí té capacitat per portar a terme magnicidis, amenaça inquietant en una societat com la sueca que encara viu amb el neguit de la mort sense resoldre d’Olof Palme. No és estrany, per tant, que les autoritats demanin la col·laboració de Joona Linna, el millor investigador del país.

  el cazador_ rodonaPrimeres pàgines

  Hollywood ja ha mostrat interès per El hipnotista, la primera novel·la de la sèrie i els productors de El renacido i Spotlight planegen portar a la petita pantalla la novel·la.

  Llibres

 • El hipnotista
 • El contrato
 • La vidente
 • La vident
 • El hombre de arena
 • L’home de sorra
 • En la mente del hipnotista
 • El cazador
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Aires de festa

  titol aires de festa

  subtitol

  Ventall modelAl bell mig de l’estiu, la biblioteca va fer un altre taller de temàtica local ben lluït i molt festiu. L’objectiu era anar preparant-nos per gaudir de la Festa Gran vilanovina i per refrescar-nos com cal no hi havia res millor que un bon ventall!

  L’activitat es va dur a terme a la sala infantil de la biblioteca Joan Oliva i consistia a estampar, amb motius de la Festa Major, uns ventalls.

  A continuació us expliquem com fer vosaltres mateixos l’activitat:

  material

  logo tallers en famlia-salvavides5

 • pintures acríliques
 • gots amb aigua per diluir la pintura
 • pinzells
 • tampons per adornar
 • ventall blanc
 •  
   
   
   
   

  pas a pas

  Ventall-blanc1. Com que farem servir pintures, recomanem tapar la taula de treball amb algun material impermeabilitzat. Un cop protegida la zona en què treballarem, hi disposarem el ventall obert i farem la tria de les pintures que més ens agradin.

  2. Repartirem les pintures en platets de plàstic on podrem també fer les barreges que vulguem per aconseguir noves tonalitats. Podem afegir una mica d’aigua a la pintura per diluir-la.

  Pintures-acríliques3. Amb l’ajut del pinzell pintarem els ornaments enganxats als tampons. Si no voleu fer servir tampons, també podeu pintar el vostre ventall directament amb el pinzell. Al nostre taller, alguns dels nens i nenes participants van combinar totes dues tècniques.

  4. Recordeu que un cop acabada la decoració dels ventalls, els haureu de deixar assecar abans de plegar-los.

  Fotos del taller Aires de Festa:

  foto 10 foto 11
  foto 19 foto 5

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »